Co místo marcipánu?
Dotaz pro ty z vás, které rády pečou:
Existuje nějaká hmota na potahovaní dortů a není tak sladká? Hrozně ráda bych zkusila potahovaný dort a nějaké ty tvarované ozdoby na něj, ale u nás marcipán nikdo nejí kvůli jeho výrazně sladké chuti, já sama ho taky dvakrát nemusím...
Nebo mě napadlo do marcipánu zapracovat citrónovou šťávu, ale nevím, jestli to je vůbec možné.
Díky za případné typy.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
12.2.2016 7:05byla bych opatrná s hmotama typu smarflex apod. chutove nejsou nic moc
navíc snadno tvrdnou, když uschnou a nebo jsou "rozblemcané" když jsou na dortu a natáhnou tu vlhkost.
přihláním se k názoru koupit pravý marcipán, který je chutově výborný, není tolik sladký a když ho neuděláš tlustou vrstvu bude chutnat všem.
já si dělám vlastní potahovku a s tou jsou všichni spokojení (ze sušeného mléka, cukru,bílku, trošinky oleje, mandlové aroma). i když teda není nad pravý marcipán (jde ale o to, jak velký dort chceš potahovat, protože je přeci jen finančně náročnější).
případně se dá udělat potahovka ze želatiny (návody jsou na netu), ta je přeci jen kyselejší, protože se tma dává citronáda nebo kyselina citronová.
Takže potahování nechám na příště (další narozeniny až v červnu). Každopádně chci zkusit domácí potahovku z čokolády a kukuřičného sirupu, láká mě taky ta potahovka ze želatiny s citronovou šťávou. Ale aspoň už vím, jaké mám možnosti. Zítra jdu na to, tak mi držte palce 