Co když se dítě zasekne v porodních cestách?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #406849 27.4.2019 14:41

četla jsem nedávno chytrý článek od nějakého zdravotníka, byl to článek o domácích porodech (už k tomu mám velké výhrady ale to není součástí dotazu) a říkal tam, že "průser je to v případě, že se dítě zasekne v porodních cestách, a nejde ani tam, ani zpátky". Hrozně mě tahle věta vyděsila, bohužel už to dál nerozváděl, samozřejmě budu rodit v nemocnici ale i tak mě zajímá, co se v takovém případě dělá a jak se to řeší? Byla to moje noční můra odjakživa a teď ještě víc, když čekám druhé dítě. První se narodilo císařem (konec pánevní a neotevírala jsem se), osobně si myslím, že vůbec nemůžu být fyzicky schopná zvládnout porod, neumím si představit jak to miliardy žen zvládnou levou zadní... A třeba i moje spolužačky, které byly vždycky takové zvláštní a neschopné, zvládnou porodit dítě jako nic. Copak je to tak jednoduchý? Nerozumim tomu prostě.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prostě pak se použijí kleště, zvon, vax apod a dítě se ven dostane.
    Blby je to v tom, že v tu chvíli se císař dělat nedá a na tento typ porodu je potreba zkušený porodník a doktoři na to mají v dnešní době málo zkušeností. Takže nejčastěji sd k tomu volá primář nebo nejzkušenější lékař na oddělení.

  • Ahojky, tak nevím no, malá byla zasekla hlavičkou, nešla přetočit, a musím říct, že to byl pak velký fofr na sál a akutní císař. Malou my oživování a naštěstí je to velká bojovnice a běhá tu vedle mě. Já bych doma nikdy nerodila, je to risk nad risk, nikdy nevíš co se může stát, já byla taky otevřená na 10 a vše šlo ok až pak. Dr. Říkal, že kdybych nebyla v nemocnici nejsme tu ani jedna.

  • Ahojky, ja rodila nedávno přirozeně konec pánevní (měla jsem strach jak blázen) a malému se vzpříčíla ručička, ale šel ven sám za pomoci porod. asistentky co mi trochu zmáčkla na břicho, musím říct, ze když má člověk kolem sebe opravdu zkušené porodníky, tak je to "hračka" Myslela jsem si, že to taky nedám ale dala... kamarádka rodila normálně a malý se sekl, nakonec ho vytáhli kleštěma a vše proběhlo v pořádku...doktoři většinou vi co dělají a jsou schopni během pár vteřin udělat téměř nemožné aby vše proběhlo v pořádku ;-)

  • To ze je clovek zvlastni nebo v ocich druheho cloveka neschopny vubec neznamena ze by mel tak prirozenou vec jako porod zvladat nejak jinak.
    Spis se mi zda ze v dnesni dobe je to i o tech modernich metodach a novotach a clovek uz je vybiravy. Z vypraveni maminky, babicek ci tchyne mi vyplynulo ze za ne takove vymysly jako dnes nebyly a vlastne se poradne ani nezabyvaly a nestrachovaly nad takovyma vecma jakyma jsem se zabyvala nebo obavala pred porodem ted ja. Dnesni doba samozrejme poskytuje lepsi peci nez drive, ale v nekterych vecech se to az moc prehani.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist