Co dělat ? :o(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45300 12.8.2011 22:45

Co děláte, když vám nechou mimča spát ? Že mi prcek nespí ve dne, to nějak zvládnu, ale když se budí i v noci, tak to mi ubírá síly :o( Jsem ráda, když spím dohromady aspoň 6 hodin, ale poslední dny je to děs a já začínám být občas hysterická :o( Samozřejmě jsem nepočítala s tím, že budu spát v kuse, ale že nebudu spát skoro vůbec, to teda ne :o( Že spí mimča cca 20 hodin, to nevím, na kterých dětech to teda zkoumali !

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    mojí malé jsou 2 měsíce a tak nějak pořáděn spí teprv týden. Do tý doby se třeba vzbudila v noci a chtěla bejt vzhůru, i přes den skoro nesapala, vždycky si dala šlkofíka a stačilo... Takže jsem se jí snažila co nejvíc přes den zabavit a celkem to pomáhalo.
    Jinak malá se mnou spí od narození v posteli a nezdá se mi nijak fixovaná na mě- úplně normálně spí i sama, i přes den.. nebo je vzhůru a kouká a brouká si, občas zapláče i když je najedená, suchá že si chce pokecat.. a to ji i často nosím v šátku, takže je u mě hodně.. takže kdoví čím, ta fixace na matku vzniká, určitě bych to netipovala , že to bude tak jednoznačné..

  • Nevyspala jsem se pořádně do roku věku svého syna. První měsíce byly opravdu očistec. Přes den spal jedině v kočárku, který jel. Když se zastavilo, začal brečet. V noci jsem kojila každé dvě hodiny. Trvalo, než se malý najedl, odříhl si, než usnul. A ani ne za hodinu vřeštěl znovu. Vypadala jsem jako chodící mrtvola. Když jsem začala vstávat jenom 2x za noc, považovala jsem to za výhru. Což ale bylo někdy po devátém měsíci malého, když jsem úplně přestala kojit. Malý, když se v noci vzbudil, chtěl prostě jíst. Nebylo to o tom, že vyžadoval moji přítomnost nebo tak. Mno a přes den, když náhodou doma usnul, jsem musela také občas něco dělat, jako vyžehlit, vyprat. Prostě klasika :o) První dva měsíce jsem nestíhala ani jíst. Hlídací babičky nemám, manžel byl věčně v práci, tak jsem si to vyžrala opravdu do dna. Teď budou malému dva a stejně se v noci většinou alespoň jednou probudí. Ne tedy na jídlo, ale už je to pohoda. Takže moje rada zní, vydrž to. Ono s tím asi nic moc jiného udělat nejde. Pokud máš možnost, nacpi někomu kočárek s mimčem a jdi spát. Pokud tu možnost nemáš, jako jsem ji neměla já, musíš to vydržete. Ono se to časem zlepší.

  • Mimčo by v noci mělo mít dvojnásobně dlouhou pauzu mezi kojením, než má přes den. Tj. kojíš-li přes den po 3 hodinách, v noci by to mělo být 6 hodin (nemáš-li problémy s laktací). Tedy jedna 6 hodinová pauza. Je třeba to několik nocí vydržet, než dítě přijde na to, že nemá cenu se budit.
    Se spaním v posteli rodičů bych byla opatrná, resp. bych to neprotahovala nad 5 měsíců věku dítěte.
    Ale je to tak, že některé děti prostě spavci jsou (třeba ti moji :-) ) a některé děti ne. A s tím se bohužel nic neudělá.

  • Já bych teda nenechala miminko vyřvat ani náhodou a nechápu jak to někdo může dělat. To Vám pak nevadí, když přijdete, že má mimi slzičky a je jak uzlíček neštěstí? Není Vám to líto?
    Já si vždycky vzpomenu na porod a na to jak velikánskej to je zázrak...

    Popíšu Vám, jak psychologicky působí "nechat vyřvat" .. miminko pokud něco potřebuje se začne třeba trochu vrtět, kňourat, některé brebentit.. pokud to nezafunguje zvyšuje intenzitu.. když ani hlasitější projev nefunguje a máma nereaguje, tak začne ječet. - Jsou děti, které už v porodnici někdo-sestra(třeba když jste byli zrovna oddělení od sebe) nechal takhle ječet a takové dítě pak už vysílá ty prvotní signály jen lehce a spíš hned začne křičet. Pláč je nejintenzivnější projev miminka, že něco potřebuje. Křičí na vás, že něco potřebuje.. a pokud to není vyslyšeno, nechápe to..pláč ho vysiluje a nakonec usne.. postupně se naučí, žer i lkdyž řve, tak nikdo nepřijde a proto neřve... ne že už nepotřebuje to co chtělo, proč plakalo.. je to nejčastější věc, která později způsobuje psychické problémy- ať už nedostatek sebevědomí, uzavřenost nebo naopak hyperaktivitu,poruchy učení a dokonce třeba i astma a mnoho dalšího. Nechápu, že ještě v dnešní době někdo radí "nechat vyřvat" ...

  • Nespala jsem s malou téměř do dvou let.Respektive po celou dobu kojení.Zkoušela jsem vše.A nepomohlo nic.Malá byla fixlá na mě.Měla mě vycvičenou.Vím že jsem si to udělala sama.A když jsem si to zavinila,tak jsem si to i vyžrala.Ale vím jak ti je bylo to moc náročné.Občas jsem měla pocit že už padnu a nevstanu.Přes den spala 2 hodiny do 6 nedělí.Pak po 20 min tak třikrát za den a v noci ob hodinu až dvě vzhůru.Plakala a plakala.Vše bylo ok.Pleny bříško atd...6 hodin se mi nikdy nepovedlo.a když jsem ji na téměř příkaz přestala kojit ,tak spala.A já koukala jestli žije..Ale pak?To byla paráda.

  • Moje dcera byla desny urvanek nez jsem to jednou proste vzdala a v noci nevylezla. Po pul hodince to vzdala i ona a druhy den uz brecela v noci jen trosku. Treti noc uz spala 6 hodin v kuse. Behem dvou mesicu mi zacala spat 12 hodin v kuse a (tuk,tuk) to ji vydrzelo do ted, je ji rok a pul.
    Tim nechci rict, ze to bude fungovat i pro tebe, ale mozna je to napad. Zkus chvili pockat nez vybehnes z postele.
    A na hysterii (jak mamincinu tak miminka) plati jedine ulozit prcka na bezpecne misto a na chvili opustit mistnost. Kdyz uz jsem si nevedela rady a zacala jsem fakt hystercit, tak jsem soupla malou do postylky, nechala jsem ji rvat a odesla vydychat se do zahrady. Mimco opravdu prezije, kdyz ho nechas 10 minut jecet v postylce. A ty se za tech 10 minut uklidnis.
    Preju ti hodne stesti se spanim!

  • micika13.8.2011 13:12

    I my nespinkáme a sou to muka, nekteré noci přímo drastické, nechuť pak přez den cokoli dělat...ale je to zvláštní, zvykneš si sama se kolikrát divím co všecko zvládnu při tom jak jen minimálně spím/odpočívám Včera mímu kloučkovi bylo půl roku a teprv bych řekla že to je krapet lepší, usne nejdýl v devět a do půlnoce, jedné krásně chrupe, ale pak do rána co chvíli je vzhůru a od těch 8h ráno zas do poledního docela chrupe a nebo nechrupe, ale dá si párkrát za den 20
    No koukni tady..sem už odpovídala na podobný dotaz http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/kdy-je-mimino-chytre-na-spani-14659

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist