Co dělat, když mi má práce nevyhovuje?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394357 19.11.2018 12:53

Dobrý den chtěla bych vás poprosit o radu / názor zda tento postup je správný. Jde o to ze od 1.11.2018 jsem zamestana na hpp jako prodavačka nyní jsem tedy v 1 měsíci zkušební doby a zjistila jsem ze mi tato práce nevyhovuje a nejsem s ni vůbec spokojena (není to o tom ze bych nebyla pracovitý člověk ) jen jsem zjistila ze to není pro mě bohužel , a proto bych dnes chtěla ukončit prac.pomer našla jsem si na internetu par informaci a vzor pro výpovědní smlouvu , a proto se chci zeptat zda lze podat výpověď takhle ze dne na den (na internetu jsem se docetla ze ve zkušební době ano ) ale chci slyšet názor i vás zkušenějších jsem mladá takže s tím nemám zkušenosti , a muže k tomu mít zaměstnavatel nake výhrady nebo něco proc by mi moji výpověď mohl nějak zamítnout ? Předem děkuji :)

  • 19.11.2018 19:08:18 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 19.11.2018 19:08:18 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • piprdka19.11.2018 13:03

    Zaměstnavatel mít výhrady může, ale to je tak jediné, co s tím může udělat. Ve zkušební době máš právo jak ty tak zaměstnavatel vaši spolupráci bez uvedení důvodu ukončit.

  • WojKa19.11.2018 13:05

    Přesně jak píše piprdka, i kdyby zaměstnavatel namítal sto důvodu, Ty můžeš ve zkušební době ukončit pracovní poměr na hodinu bez udání důvodu.

  • jak píšou holky - ve zkušební době může zaměstnanec, ale i zaměstnavatel, ukončit pracovní poměr kdykoliv a bez udání důvodů.
    a námitky protistrany jsou celkem jedno - může si říkat co chce, ale právo na ukončení prac.poměru tím není dotčeno.

  • Ano, můžeš to tak udělat. Je tam ale jedno ALE. A na to bacha, mohl by s tím jinak být problém na ÚP. Pracovní smlouva musí být ve zkušební době ukončena ke dni, kdy jsi dopracovala poslední směnu. Tj. ten den, který bude ve smlouvě uveden jako den, ke kterému ti končí pracovní poměr, je zároveň posledním dnem, který odpracuješ.

  • Ja kdysi ukoncovala procovni pomer hned druhy den po nastupu do prace:-D ano jde to.Zamestnavatel nebude nadseny, je to pro nej hromada papirovani, ale nic s tim neudela. Ukoncovala jsem ho k tomu druhemu dni a ten jsem jeste odpracovala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist