Co dál ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #305625 28.11.2018 13:06

Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat co byste dělali na mém místě a zároveň se i trochu vypovídat.
Je mi 20 a mám o rok staršího přítele již tři roky. Před dvěmi měsíci jsme se spolu sestěhovali do malé garsonky a od té doby šel náš vztah uplně do háje. Často jsme se hádali, žádný sex nic. On je student zatímco já studuju dálkově a k tomu denně chodím do práce kde mám poměrně dobré peníze. Takže dá se říci, že nás živým. On nevyrůstal se sourozenci a tak je s ním poměrně těžké žít. Seřval mě protože jsem si dala bundu na jeho věšák ( máme tři a já nikdy doma nepřemýšlela nad tím, kam si dávám bundu ale dala jsem si ji tam kde bylo volno), sebral mi botník tak jsem si koupila novej ale on si z ničeho nic začal nechávat boty přede dveřmi tak jsem mu koupila takovou podložku, kterou si zabral svými botami a já že se budu zouvat v předsíni. Pak mu to začalo vadit a tak jsme se hodně pohádali ohledně toho kde se budu zouvat. Nakonec vyhrál on. Nicméně mi už nedal místo před těmi dveřmi a začal na mě řvát, že si nechávám boty tam a že on si je nemá kam dát. Když jsem měla svátek tak na mě zapoměl tak jsem mu to připoměla a pak jsme šli nakoupit a on mi ani nic nekoupil a ještě mě nechal zaplatit nákup. Druhý den jsem čekala omluvu ale nepřišla, tak jsem mu to znovu řekla a on se ani neomluvil a ani mi nepopřál nic. Až třetí den. Celé mě to mrzí a už ten vztah prostě není takový co býval. Včera jsem mu řekla, že ho ve studiu podporuju, ale že by bylo lepší kdyby získával někde ještě zkušenosti a on mi řekl že mě vedle sebe nechce když mu nevěřím atd. Tak jsem mu řekla at mě teda pošle do prdele a on uplně s chladnou hlavou hmm asi jo. Jsem už psychicky vyčerpaná, měl stavy kdy na mě bezduvodně křičel a ja pak brečela v koutě a on si mě nevšímal. Často se uzavírá sám do sebe a já mám pocit, že spolu jen spolubydlíme. Nemáme si ani moc co říct, protože jeho naštve když mu řeknu co jsem zažila v práci tak on si to hned vezme jako že mu říkám jaké mám zkušenosti atd a cítí se že on je jen student ale přitom já mu to říkám jen proto, abychom si měli co říci.
No nicméně tohle bylo jen úvod do našeho vztahu a teď ta druhá část. V práci jsem narazila na jednoho kluka. Je mu 25. Máme spolu pracovní vztah a nevídáme se vůbec často, on je z jiného města a tak se vídáme jen když naše firmy spolupracují. Pracujeme na stejné pozici jen pro jiné firmy. Poprvé jsem ho viděla i za přítomnosti svého přítele, takže jsem mu vubec nevěnovala pozornost. 3 týdny zpátky jsem věděla, že se uvidíme ale také jsem si z toho nic nedělala, až na to, že se mi dva dny před tím než jsme se viděli zdál o něm sen kdy jsem se probudila s takovým krásným pocitem a uplně jsem si říkala sakra kde jsem se to probudila. Každopádně jsem si řekla že to byl jen blbej sen a přešla jsem to. To jsem ale nevěděla... Když jsme se viděli pracovně, celou tu dobu jsme prokecali, plácnul mě přes zadek když procházel kolem a prostě trávili jsme spolu dost času, já jsem pak jela domu a on mi psal, zda jsem dojela v pohodě atd. Náhodou jsme zjistili, že jdeme oba druhý den na jednu akci on mi řekl, že jsem jeho náhradní doprovod ale já jsem odmítla, protože jsem na tu akci šla s přítelem. Tam jsme se tedy viděli a ten kluk tam byl s nějakou holkou tak jsem ho přestala řešit. Nicméně on mi pak druhý den psal a prohodili jsme spolu pár vět. Následující víkend mi psal v sobotu, zda mám nějaký plán na večer, já jsem šla do kina tak jsem mu to napsala a on jen ať si to užiju. Od té doby jsme si nepsali. Zdálo se mi o něm ještě jednou a opět jsem se probudila s tím samým pocitem. On je opak mého přítele, je aktivní máme stejnou práci takže si máme o čem povídat má více peněz protože pracuje, ale bojim se u něj jedné věci a to, že se kolem něj bude motat hodně holek a navíc ho tolik neznám a trochu se bojím. Moje otázka na vás tedy je, zda jste zažily něco podobného, co byste v mojí situaci dělaly a jak se z toho mám vymotat ? Chtěla bych mu napsat a jít třeba ven, ale bojím se, nebo spíše svědomí by mi to asi vůči příteli nedovolilo.
Moc děkuju všem kteří dočetli až sem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1. Súčasný sa správa ako idiot. Mala by si sa s ním otvorene porozprávať o tom, čo ďalej, či sa idete skúsiť posnažiť to dať ešte dokopy alebo to radšej ukončíte. Bez kriku, hádok a emócií.
    2. Nový objav sa zdá úžasný, lenže doteraz sa voči tebe reálne neprejavil dosť na to, aby si mohla povedať, že ho poznáš. Podľa opisu si jednoznačne myslím, že si ho dosť idealizuješ a to môže byť naozaj nebezpečné. Ak ťa zaujal, tak sa s ním spoznávaj, ale bez ružových brýlí.

  • K prvni části bych napsala, ze tvuj přítel je pekny buran a doporučuji dat od nej ruce pryč. Za takové chování bys ho mela poslat do haje. Vzdyt k tobe nemá žádnou úctu.
    K tomu kolegovi tezko rict. Nikdy nevis jak by se to mohlo vyvijet. Vsak se muzete nezavazne poznavat a nemusíš hned naskocit do dalšího vztahu;-)

  • Zanthia128.11.2018 14:01

    Vyřeš vztah s přítelem a jiného do toho netahej. Byl by nesmysl rozcházet se kvůli chlapovi, o kterém nic nevíš - jestli není zadanej, jestli hledá vážný vztah nebo je přelétavej... na druhou stranu tvé vnímání naznačuje, že současný vztah asi nesplnil tvá očekávání. (Partnera nehodnotím, protože pro objektivní hodnocení bych musela slyšet jeho verzi.)

  • první část - od takového "přítele" bych dala ruce pryč, protože ty ho živíš a on se chová takhle - bez úcty a sobecky. lepší to nebude a ty budeš jen ustupovat. spousta vztahů ztroskotá na společném soužití, i když to dřív vypadalo idylicky - rozházené ponožky po bytě (příklad) nesnese dost ženských a jsou chlapi, kterým je to fuk. a bud se v tomto chlap naučí chovat nebo ne. možná byl tvůj přítel vychován tak, že vše za něj někdo dělala a z mama hotelu šel do společného bydlení s tebou, kde doma se starala maminka a tady ty.
    co se nového vztahu týče - nechala bych to na začátku na úrovni kamarádství, pokec než se vrhat do vztahu. navíc každý nový vztah vypadá jinak-lépe než ten předchozí. hledíme s růžovými brýlemi.
    a co dělat? ukončit vztah s takovým sobcem jakého máš, vykopnout ho z bytu, který platíš ty a nevázat se momentálně na nikoho ve vážném vztahu, ale přátelství/kamarádství se nebránit.

  • Risu28.11.2018 13:19

    Rozhodne bych se nevrhala do noveho vztahu hned po konci toho predchoziho...
    Souziti s partnerem neni o sourozencich. Bud si semtam ustoupite nebo to proste dal nepujde :(

  • S tím co píšou holky souhlasím až na jednu výjimku - klidně bych do nového vztahu šla ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist