Co byste delaly na mem miste?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #312423 4.10.2015 11:56

Dobre poledne,mam takovy problem...Pritel ma dluhy nesplacel a ma to exekucne...Tvrdil mi ze tam ma neco kolem 100tis dohromady...Ale...Dneska jsem mu chtela oprat veci co ma s prace v batohu a mel tam nejake papiry...(vim ze je bordelar tak jse! chtela blbosti povyhazovat) a nasla jsem tam papir kde ma napsane kolik dluzi a celkovou castku po strzeni dalsi exekucky...A bylo tam 450tis a nejake drobne...A to splaci bokem jeste ostatni ty mensi pujcky...Mam na nej takovy vztek ze bych ho nejraci zabila! Poradte co mam delat? On je takovy flegmatik,nerekne mi pravdu kdyz se ho zeptam ale zas kdyz bych mu ukazala ten papir asi po me bude rvat...Jsem vztekem bez sebe...

  • 04.10.2015 15:24:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • asi bych mu to řekla co to znamená že se nemusí bát že mu řekneš něco špatného ale na druhou stranu,bych asi v tu chvíli nevěděla co mám dělat.asi bych s ním nebyla a vše ukončila pač když to udělá jednou udělá víckrát,jak dlouho jste spolu?

  • Ahojky,třeba by ti to ještě řekl,tohle se nedá říct asi jen tak :) Jak dlouho už víš že má dluhy,řekl ti to hned? Já jsem měla dluhy něco přes 100 tisíc a v tu dobu jsem poznala přítele. Hned jsem mu o sobě všechno řekla a on mi chtěl pomoct. To jsem nejdřív nechtěla,ale to jsme potom vyřešili :) To už je ale za náma. Říkám to proto,že si nedovedu představit,že bych mu tenkrát neřekla,kolik dlužím,ještě tak velkou částku. Nedivila bych se,kdyby to se mnou skončil kdybych něco takhle tajila,ohrozila bych naši budoucnost. V takových situacích jde hlavně o upřímnost,pak se dá vyřešit všechno. A taky o snahu.
    Určitě bych si s ním promluvila,třeba bych mu řekla že jsem chtěla prát a měl v kapse ten papír. To není žádný prohledávání,když člověk pere tak se podívá do kapes. Zeptala bych se ho,proč mi to neřekl a jak to chtěl řešit. Je jen na tobě,jestli mu chceš pomoct,já bych určitě pomohla,jen bych asi nepřekousla že mi to tajil. Ale třeba by ti to řekl,o vašem vztahu nic nevím,neznám vás takže nemůžu soudit,ale vím,že když s chce,vyřeší se všechno :-)

  • medulinek4.10.2015 13:19

    Ja myslim,ze jsisi s tou posledni kapkou odpovedela sama. Navic pokud mate dite,je docela prasarna nepriznat takovou vec

  • Jo, narovinu... Co kdyz se stydi ti rict kolik skutecne dluzi..? A uprimne, exekuce taky dost muze vylitnout... Cca z 4000,- na cca 22000,-... Takze i z tech 100 se na tech 450 da dostat (naklady na vymahani, exekutora,soud...)

  • sono24.10.2015 19:31

    Žiaľ mi to je bytostne známe. Uvedom si, že to budete splácať dosť vysokou splatkou minimálne 15 rokov, ak nie viac. My splacame manželov ml.nerozvaznost už dvanásty rok A to bolo cca 250 tisíc Sk. Prve roky to bolo niečo cez 6 tisíc, teraz posledných 7 rokov 75 euro. Ani tí nejdem písať, koľko sme to preplatili a že sme mohli mať za to novucičke veľké auto! Uvedom si, že sa to s vami bude ťahať a pri každej finančnej hádke sa to vytiahne. Budeš na to mysliet:-(je to strašné. Mesiac čo mesiac budeš vedieť, že hádžeš peniaze do kanála. Budeš rozmýšľať, čo ste za to mohli mať A miesto toho nemáte nič. O to viacej sa bude musieť zarábať a nebude to ľahké. Je to hrozný obnos peňazí plus úroky! V podstate splatis s ním polovicu ak ste partneri! Veľmi haklive, treba to strašne zvážiť a hlavne, či nebudú takéto pôžičky pribúdať. Ja navrhujem rozchod:-(:-(:-(

  • Co bych dělala? Seřvala ho jak malé dítě, když už se tak chová. A pak, pokud to jde, rychle od něj pryč.

  • Jak jsem poznala bývalého manžela taky měl dluhy cca 350 tisíc. Ale trvala jsem na to, že mi musi říct kde všude dluží atd. Převzala sem to do svých ruk a do 6 let jsme to měli splacené, i když jsme si museli hodně věcí odepřít. Každopádně pokud se to neřeší hned a s pravdou ven holka raději uteč!! pokud ti lže a neřekne pravdu....to muže za tvými zády udělat cokoliv vzít si další půjčku atd. a to potom není žádná důvěra

  • piprdka5.10.2015 10:56

    Promluvit si s ním etc., to je sice moc hezký, ale k téměř k ničemu. Musí to začít řešit ! (legálních prostředků pár je, jestli to ovšem řešit chce).

  • Ahoj, .
    Vycházím z toho, že Tvůj přítel má dluhy... Sama sobě si řekni, zda jsi ho do nich ani trochu nevmanipulovala. Pokud to tak není a on Tě do své dluhově-exekuční pasti stahuje s sebou, není to přítel, ale něco jiného, co se ve společnosti a zejména dámské, nikdy nevyslovuje.
    Buď mu pro svůj klid a zdravý vývoj dítěte ukaž záda nebo dveře. I ty alíky bych klidně oželel, ale pro jistotu si je nech soudně stanovit. Určitě najdeš borce, kterému nebudeš i s prckem lhostejná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist