Co a kde nakupujete-šetření

Otázku položila: Anonymní uživatelka #215219 24.6.2018 20:18

Ahoj. Přemýšlím jak ušetřit. Zajímalo by me kam chodite nakupovat potraviny, kolik date za nakup týdně, kolikrát týdně vařite? Kde nakupujete kosmetiku dekorativní, pečující, sampony, sprchace (znacky výrobků) to samé u pracich a cisticich prostředků? Jestli si každý měsíc kupujete neco na sebe? Budu vděčná za Vaši zpětnou vazbu, diky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já na to mám takový názor... Jestli chce člověk šetřit, měl by napřed přemýšlet. A to nad tím, jestli danou věc opravdu potřebuje a nebo ji jen chce. Já mám teď období obnovy šatníku, takže nakupuji hodně, jelikož jsem zhubla a je mi vše velké, ale jinak mám jen to nejpotřebnější. Nesnáším nacpanou skříň věcma, které stejně nenosím. Nenávidím levné, nekvalitní oblečení z umělých matriálů >:-[ . Takže mám jen pár kvalitních kousků a jsem spokojená. Něco jiného je nakupovat pro dítě, když z toho za rok vyroste, takže tam volím Lidl, H&M, Tesco. Potraviny kupuji jen základní, žádné průmyslové ,,srajdy''. Od té doby, co takto nakupuji, nenechávám v obchodě 1500,-, ale třeba ,,jen'' 600,- ;-)

  • Ahoj, já jsem sice už dlouho nebyla v situaci, že bych potřebovala šetřit, ale poradím aspoň u pár věcí - kosmetiku si všichni chválí Balea z DM, ať už jde o sprchové gely nebo tělová mléka. Stojí to tak kolem 20-30 Kč za sprcháč a ta kvalita je myslím docela dobrá. Levné a pěkné oblečení mají v Gate (často seženu kousky do stovky nebo 150 Kč). Pokud jde o jídlo a vaření, tak jen vím, že Billa je hrozně předražená, a že Lidl, ačkoliv je to můj snad nejoblíbenější obchod s potravinama, nějak zázračně vždy vystřelí tu částku u pokladny, že se nestačím divit... Naopak celkem levné mi přijde Tesco.

  • Praci prasky a kosmetiku v akci, stejne tak i jidlo (napr. maso). Napr. na karticku v DM mate moznost slevovych kuponu a slev na nakup. U jidla jsou nejvetsi "diry na prachy" sladkosti (susenky, bramburky, cola, kafe ze stanku, restaurace, driky v baru, taxik domu...). Obleceni kupuji ve slevach taky, obcas se daji najit pekne veci na letgo (bazar). Obleceni do prace (smart casual) kupuji vyhradne nove a treba jednou za pul roku vic veci, kazdy mesic ne.
    Doporucuji zavest si nejaky sesit nebo excel nebo stahnout appku do mobilu (napr. www eucty.cz, je k dispozici jak appka, tak i online na webu) a zapisovat si kazdy vydaj. Po mesici se podivejte, za co utracite a na cem se da usetrit.

  • petulinkaa1324.6.2018 21:21

    Potraviny nakupujeme z 95% jen v Lidlu, je to maly, rychly a moc lidi tam v neděli rano neotravuje :-D chodím na větší nákup 1x tydne a pecivo ci neco urgentního kupuji ve vsi v coopu. Kosmetiku, věci ohledně praní, koupelny atd. bud ten Lidl nebo DM s Tetou (objednávám z eshopu). oblečení je průběžně, na co narazim a líbí se, tak koupím, nějaká pravidelnost dana v tom není. Každopádně krom potravin jsem schopná objednávat vse z eshopů :-D vybereš co potřebujes a hotovo a jeste ti to přivezou domu, parada :-D a clovek nenakupuje kraviny kolem, protože jak se nekam dostanu, nejdu jen tam ale musim nakouknout tam a tam a to to lita :-D co jsme na vesnici je to razantní rozdíl v utrácení nez žít ve městě :-) ale kdyz se do mesta dostanu, mam pocit, ze uz přijetím do mesta to z peněženky lítá :-D

  • my jezdime jednou za 10 dni nebo jednou za 2 tydny nakoupit do tesca ci lidlu, mrazim maso apod. drogerii kupuji v teta drogerie dove nebo niveu v akci, praci gely eurona i avivaze, jsem atopik a mam strasne ekzemy tak vse nesnesu co je levne nebo z obchodu s parfemaci , intimni hygiena jedine lekarna apod, jinak kupujeme vse v akci, ted byly dr teta sprchace dove za polovinu tak sem vzala hend 4 ks :D a mam na pul roku vystarano :D jinak davame za drogerii a jidlo mesicne 6 tis , to mam spocitano, nekdy i 5 tis nekdy 7 tis ale je to okolo 6 tis , a zijeme si dobre :)) ted nakupuji vecicky pro mimco jelikoz za 3 MESICE rodim a zvladame to akorad :) mohlo by byt lepe ale da se to :) jinak mam nemocenskou hodne casto, minuly rok pul roka doma po operaci, ted zase doma od zacatku 5tt a da se to vse zvladat :)

  • Ještě dodám, že někdy mají akce v terannove. Jednou za tři měsíce si tam zajet mají většinou slevy.:-)

  • No, potraviny nakupuji vždycky tam, kde mají největší slevy. Každý týden projíždím letáky a podle toho vybírám kde co nakoupím. Co se týče třeba té kosmetiky nebo oblečení, tak to zase většinou objednávám přes internet, protože je to tak mnohem levnější. Navíc ve spoustě eshopů se dají uplatnit slevové kupóny z https://slevovykupon.net/ takže se na tom dá ještě nějaká koruna navíc ušetřit.

  • donalabuznice16.10.2019 0:14

    Já se snažím dělat většinu nákupu ve velkém, přes internet a pomocí slevových kuponů z http://kuponozdroj.cz/ Díky tomu pak mám jistotu, že dané zboží mám za opravdu nízkou cenu a musím říct, že když jsem si úspory, které díky tomu měsíčně mám počítala, tak to vycházelo skoro na tisíc korun, což je podle mě skvělá úleva pro rodinný rozpočet.

  • Ahoj. Máte někdo zkušenosti s tímto eshopem https://detivbavlnce.cz/ ? Zaujal mě výběr a ceny. Předem děkuji :)

  • lucka1428.1.2021 14:34

    Mně osobně třeba přijde zbytečné utrácet hodně peněz za oblečení pro děti, které jsou ještě malé a každou chvilkou z oblečení vyrostou, proto třeba s přítelem objednáváme hadříky i doplňky z eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/ a přijde nám to jako nejrozumnější řešení :-) Věci tam mají moc hezké a občas tam i něco prodáme právě po dětech ;-)

  • MagdaRadilka811.6.2023 21:29

    Já nakupuju jídlo v akcích a dělám si zásobu. přes léto mrazím ovoce a zeleninu ze zahrádky, přes zimu se hodí :-) . Oblečení, vybavení do domácnosti, hračky pro děti atd. kupujeme z bazaru https://www.biginzerce.cz/ , kde jsou některé věci jako nové, nebo je tačí jen trochu poopravit. Rozhodně se to za ty ušetřené peníze vyplatí a děti vědí, že nemáme peníze na rozhazování a nijak jim to nevadí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist