Církevní obřad

Otázku položila: Apocalypse 24.5.2011 11:34

Ahoj holky, prosím vás jak je to s církevním obřadem po rozvodu? Chtěli bychom se s přítelem vzít v kostele, ale on už se jednou v kostele ženil (je rozvedený), tak to asi nepůjde, že ne....

Holky díky za odpovědi, tak nějak jsem s tím počítala...Je to sice škoda, ale je to ten můj pravý, takže si ho vezmu ať už v kostele nebo na úřadě...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mám obavy, že nepůjde. Ale můj bývalý kolega, se taky poprvé ženil v kostele, manželství bohužel nedopadlo, potkal další ženu a jako silně věřící si ji chtěl opět vzít v kostele a myslím, že se jim to zadařilo.....ale nevím co pro to museli udělat.

  • záleží jak který farář, správně by měl žádat o zrušení církevního sňatku ještě nějak přes církev, aby mu to znovu povolili. Stačí se ale zeptat po kostelech v okolí, určitě vám to někde povolí a nebudou to tolik řešit.

  • pokud měl jednou svatbu v kostele a dotyčný manžel nebo manželka nezemřela, před Bohem je stále jeho ženou ona/on. Lze zažádat o zrušení církevního sňatku, ale to církev povoluje jen ze závažných důvodů - např., že při svatbě manželé tvrdili, že chtějí děti a pak on nebo ona je nechtěli, pokud prostě jen tak se přestali mít rádi a rozvedli se - tak to bohužel nepůjde, ale jde se vzít na úřadě a pokud jeho bývalá žena zemře, tak poté lze uznat sňatek ještě v kostele, jinak to nejde, holt si svatbu v kostele musí každý hodně rozmyselt, to není na chvíli, ale na celý život!

  • hodně štěstí, lásky a dětí!!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist