Čím je lepší očkovat.Máme dát Prevenar nebo Synflorix?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44504 13.11.2012 9:29

Mám šesti nedělní holčičku a dneska jdeme na očkování a nevím co je pro malou lepší.Jestli Prevenar nebo Synflorix

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já taky pořád nevím. Asi to vyřeším tak, že dám Prevenar. Totiž neteř je Prevenarem očkovaná, protože jako malinká prodělala několikrát zánět středního ucha. Prevenar jí ale mimo jiné hodně posílil imunitu a ona snad nikdy nebyla nemocná. O Sinflorixu nic nevím a tak dám to, o čem jsem alespoň slyšela. Podle doktorky ale prý obě vakcíny zajišťují stejný, dobrý účinek.

  • Ahojky, my dali Prevenar, nedoplácí se tak moc a je tam rozdíl v tom, že synflorix je proti 10 druhům pneumokoků a prevenar proti 13. Mě to dr. doporučila rovnou, že když očkovat, tak Prevenarem. Tak já jsem nad tím ani nemusela přemýšlet, ale rozhodnutí je na každé z nás :-)

  • Myslím, že nejlepší "pro ni" by bylo neočkovat vůbec. Chudák malá... Do takhle drobného tělíčka nacpat taková svinstva :-(

  • Martasek8913.11.2012 14:10

    Já dala Prevenar13. Pro někoho zbytečnost, že Synflorix stačí, ale já dala ten Prevenar. Sice je to nápor pro dítko, ale nehodlám očkovat všechny nepovinné, tak občas něco navíc pro jistotu dám.

  • dávali jsme Prevenarku synflorix je sice fajné,že se třeba nic nedoplácí ale je jen na 10 kmenů kdežto Prevenarka je na 13 s doplatkem :-)
    A řeči typu nenechat očkovac vůbec do malého tělíčka jsou k ničemu.Když se tyto vakcíny musí očkovat do určitých měsíců života.

  • My budeme dávat teď taky prevenar...je prý lepší, MUDr. nám ho doporučila.

  • Borlova13.11.2012 22:36

    My dávali Synflorix, prý stačí a je narozdíl od Prevenaru zadarmo. To co je v prevenaru navíc, se prý v Evropě nevyskytuje. Ale každej Ti řekne něco jinýho, tak těžko říct.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist