Chtěli bychom se přestěhovat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408065 31.3.2020 8:39

Dobrý den chtěli bychom se přestěhovat s celou rodinou ale není kam jediný co tady u nás je tak je za 3 a půl milionů a my jsme ochotný dat tak 2 miliony kolik myslite ze po koronavuriru klesnou ceny nemovitostí? Jinak potřebujeme se celkem nutně přestěhovat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik31.3.2020 8:55

    Je to dost pravděpodobné, že nemovitosti půjdou dolů. Ale na to si ještě musíte počkat v řádu měsíců, co koronavirus udělá s trhem nemovitostí.

  • Francy31.3.2020 9:24

    Právě jsme ve fázi koupě nemovitosti. Řešili jsme s finanční poradkyní, advokátkou a ekonomem to stejné. Co když teď koupíme byt za 2,5 mil a za půl roku bude o půl mil levnější a úroky na hypotéce výrazně nižší? Všichni se shodli na tom, že ceny nemovitostí výrazně dolů nepůjdou - poptávka stále vysoce převyšuje nabídku. Byty skupují pracháči a nabízí je k pronájmům. Ti budou mít peníze pořád. Lidi musí někde bydlet. Možná se prodejní doba protáhne, ale ceny výrazně dolů nepůjdou. Ohledně opatření ČNB, že snižuje úroky, to taky nebude žádná sláva. Komerční banky na to výrazně nereagují, raději si přeplatek nechají. V případě poklesu úroků si zase naúčtují poplatky, takže si nevyberete 🤷‍♀️ Je to jako s cenou benzínu, cena barelu ropy již klesla, a jde to snad vidět na ceně PHM? Ale samozřejmě to jsou jen dohady, nikdo nemůže vědět, co přijde.

  • je potřeba se na to podívat reálně - je rozdíl, co chcete a jste ochotní dát vy a za co jsou ochotní druzí lidé prodat.
    že budou po tom, co skončí epidemie ochotní prodat téměř za polovinu původní částky je nesmysl.
    najděte si jinou lokalitu, kde ta cena je nižší a tam třeba nějakou stovku tisíc ukecáte za rychlé jednání, ale vysnít si lokalitu, velikost bytu a k tomu neodpovídající cenu je hloupost. někde z požadavku budete muset (dřív nebo později) slevit - at lokalita, nebo dispozice bytu/domu, cena ...
    taky bych měla představu, že bych u nás koupila byt 3+1 za 2 mega. ale vím, že ani v příšerné lokalitě ve městě bych se na tu cenu nedostala a tak musím uvažovat reálně. za tu cenu 2 mega mohu mít tak 1+1 - 2+kk. 2+1 se u nás pohybuje od 2,5 M (podle lokality i dráž - nad 3M). 3+1 se pohybuje 3,5M a více. pokdu bych chtěla kupovat byt tak musím někde ze svého požadavku slevit - a vím, že to bude cena - prostě budu muset být ochotná dát výrazně více, a taky nejspíš i lokalita, pokud budu chtít mít 3+1. když mi bude stačit 2+1 tak v lokalitě seženu, ale za cenu 3+1 jinde.

  • Dle oka odbornika ( ne meho, ale manzel je financni poradce a analytik), pry moc cena nemovitosti neklesne .... Pujde to pry tak o 5-15% max, spis budou levnejsi hypoteky, zrusi se dan z nabyti nemovitosti a podobne ulevy, na kterych se lide zahoji, ale jinak ta cena pry moc dolu nepujde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist