Chtěla bych s ním mít vztah, ale on chce, abychom byli jen kamarádi

Otázku položila: zirafka11 14.12.2015 0:10

Ahoj, potřebuji se trošku vypovídat. A když mi k tomu dáte vlastní poznatky, budu jen ráda.
Mám velmi dobrého kamaráda, kterého už dlouho chci (řádově 3 roky). Myslím si o něm, že je skvělý chlap, moc si rozumíme. Ale on byl dlouho zadaný (asi 5 let), teď se rozešli. Což já jsem vzala jako šanci. Hodně jsme se sblížili, řekla jsem mu, že bych s ním chtěla vztah. On mi na to odpověděl, že mě má hodně moc rád, je mu se mnou dobře. Ale že kdyby udělal to, co chce, a to, co chci já, že bych byla víc nešťastná než jsem teď. Že je pro něj lepší mít se mnou víc než kamarádský vztah, než chvíli mít partnerský vztah a pak slabší kamarádský (popř. žádný).
Já tenhle argument chápu, riskovala bych to skvělé přátelství přeci i já. Ale já už ho chci tak dlouho, že bych to chtěla zkusit. Nevím moc, jak se teď k tomu stavět, snažím se smířit jen s kamarádstvím, ale je to pro mě těžké. Zvlášť když mi tu naději tak trochu dává. Prostě se trápím. Zkuste mi prosím dát svůj pohled na věc, nebo vaše zkušenosti v takové situaci. Díky.

Tak postupem času jsem se smířila s tím, že budeme jen kamarádi, kteří se občas líbají atd. A jak jsem se s tím začala smiřovat, on začal čím dál více přemýšlet co s námi. Pořád mi říká, že neví, co se mnou. Že mě má moc rád, ale bojí se, že až to skončí, nebudu s ním mluvit.

  • 14.12.2015 10:39:53 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 14.12.2015 10:39:53 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rada existuje jen jediná-nedráždi lásku dokud nebude chtít sama.Udělala jsi pěknou blbost,že jsi se mu vyznala ze svých citů.Měla jsi počkat až ho přebolí rozchod.Dobrý kamarád je lepší než špatný partner.A chtít s ním být kamarádka po vašem rozchodu je blbost.

  • Ahoj, on měl 5 let vztah a teď se rozešli! Už tohle by tě mělo trknou. Vše co ti řekl bylo jen proto, že je zklamaný, teď si měla být jeho podpora ne sup co čeká na mršinu. Možná by s Vás dvou mohl být pár, jenže sis vybrala špatnou chvilku a myslím, že i to tvé vyznání narušilo Váše kamarádství.

  • Prožívám podobnu věc. Seznámili jsme se a velmi rychle si porozuměli, do půlroku jsme toho o sobě věděli kopu. Byl se mnou v podstatě každou sekundou. Smsky na ráno, smsky na večer.. já byla první, kdo věděl, jak dopadl u maturity a já byla první komu volal, když zjistil,ž e je vzítý na výšku. Dokonalé. Až teda do té doby, než an tu výšku opravdu odešel. Změnilo ho to, má školu těžkou a bydlí tam na bytě, takže se ani nevidíme, ani nepíšeme, jen vyjmečně. Navíc si tam našel novou kamarádku a o té začíná básnit.
    Ještě před vysokou jsme měli jednu noc takovou slabší chvilku, kdy se narazilo na téma "my dva". Cítili jsme to stejně, ale oba dva jsme měli ten samý argument co ty "CO když to nevyjde a my se už nebudeme chtít ani vidět". Skončilo to teda jen u přátelství, které i tak pomaličku zaniká a mě užírá jeho kamarádka, která mě v podstatě dokonale nahradila.. :/

    Vím, nijak jsme ti neporadila, sama v tom plavu. 8-. Jen, že v tom teda nejsi sama a možná, když si o tom ještě někdy promluvíte, přijdete na to, že vztah by vám mohl fungovat. Ovšem, nemusí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist