Chození ven s dětmi v zimním počasí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36406 17.10.2011 14:39

Ahoj maminy,
chtěla jsem se vás zeptat, na jak dlouho chodíte s dětmi v zimním počasí ven. Musím s ročním synem ven denně, jinak by mi zboural barák, je dostatečně oblečený a ve fusaku, tak ty dvě hodiny běžně zvládneme v podstatě za jakéhokoliv počasí. Ale někteří na mě hledí jak na cvoka. Obzvlášť rádi jsme venku když prší, dobře se dýchá na čerstvém vzduchu.
Jasně že při inverzi jdeme ven jen na chviličku, ale pokud není malý nemocný, tak jsme venku opravdu často a neodnáší to zdravím ani jeden z nás.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My teď chodíme na 1,5-2hodiny, malý má 17měsíců, ještě se vozí v kočárku a pak se někde proběhne.

  • ahoj, tak já chodila s dcerou v kočárku denně taky a to za každého počasí. ona dobře spala, venku byl krásný vzduch a když sem byla dobře oblečená, tak mi nevadila ani chumelenice ani déšť :D
    z lidí si nic nedělej. jeden se klepe zimou při 10°C a druhej je schopen při 3°C jít v tričku s krátkým rukávem nebo v 3/4 kalhotách jet na kole (fakt sem to takhle minulej týden viděla). Lidi se už strašně zhýčkali, že když je škaredě, tak nevystrčí nos z baráku a pokud to vám se synem vyhovuje, tak proč by ste nešli :-)

  • Taky se snažím chodit denně, malej má teprve 2 měsíce, je tam ale pořádně zachumlanej, ven chodím ráda, protože usínání a spaní doma je boj. Po pláči mi vydrží doma v košíku nebo v postýlce spinkat tak půl hodiny, v kočárku spí krásně a někdy i bez pláče. Doktorka mi řekla, že déšť miminku nevadí. Já si koupila nepromokavou bundu a ještě si k tomu dokoupím kalhoty a budeme chodit denně i v zimě, teda pokud teplota neklesne moc, brouček je přece jenom ještě malinkej.

  • Nechápu jak někdo může mít řeči kvůli tomu, že chodím s dítkem ven. To je přece pro něj to nejlepší. Já mám 4 měsíční miminko a když bylo teplo, tak jsem s ní byla venku i 4 hodiny denně. Teď už to bude horší, ale i dneska jsem s ní 2 hodiny byla. A za deště ještě líp. To svědčí o tobě, že nejsi líná.. Nedej na lidi a dělej si to podle sebe!!

  • Také jsem chodila a stále chodím, s malým ven 2x denně a to za jakéhokoliv počasí. Když prší, je to super, dětem se skvěle dýchá, zvlášť když mají např. rýmu. Jediné, kdy se s dětmi nemá chodit ven a nebo ne na dlouho je, když teplota klesne pod - 5 stupňů. Když je - 10, takto malé dítě by ven vůbec nemělo jít, pokud to není vyloženě nezbytně nutné. Lidi jsou fakt divní, asi jim přijde lepší, aby byla mamina s dítětem zavřená doma jako ježek v kleci. Já nejít s malým ven, zbourá mi barák. Nudí se :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist