Chození ven

Otázku položila: terryk 19.1.2018 19:13

Maminky hlavně malých dětí, jak často s nimi chodíte v zimě ven? Já se snažím fakt každej den, pokud zrovna nejsou nemocné (rýmu nepočítám), není celodenní průtrž mračen či třicet pod nulou. Ale když se tu občas bavím s holkama, přijdu si trošku jako exot. Jak to máte vy?

Holky, díky všem za příspěvky. Koukám, že zas takovej exot nejsem, a taky, že to chození ven nemusím hrotit, kdyby se mi fakt nechtělo:-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • llucifer20.1.2018 8:14

    terryk tys mi před spaním dala s takovou diskuzí a když to tak čtu, tak exot jsem spíš já. Ale nutno podotknout, že bydlíme na konci vesnice, která se rozkládá jen podél silnice a nejsou zde chodníky. Takže procházky v zimě s kočárem jsou úplně pasé :'-( Teď má malý 16 měsíců a těšila jsem se, jak budem brázdit přilehlé louky a lesy na bobech, i se psem, ale junior po posazení do nich řve a řve a řve, takže smůla :'-( Ven chodíme nepravidelně a stane se, že i týden nejdeme na procházku, jen zajedem autem k našim, na cvičení, nakoupit.
    Po přečtení této diskuze jsem si zas uvědomila, jak je to na vesnici na prd v mnoha ohledech... Hřiště cca 1,5 km od baráku, ale po silnici :-(

  • Chodim denne. Nechodime pri vichrici, silnem desti ci necem podobnem.. Chodime dopo obvykle na cca 2 hodky a odpo taky tak nejak. Dnes jsme byli vyjmecne necelou pulhodku jen dopo. V lete jsme venku od brzo od rana do 10-11 a pak az od 16 do vecera. Ale pres poledne se klidime.

  • Chodim denne, pokud i zrovna 2x nevytuhne u kojeni, spi jen 2x denne a pokud usne u prsa, tak ho ven do kocaru nedostanu...a oblekat ho 20 minut, aby po metru rval, ze nevidi :D to nema cenu...takze jak je unaveny, prdnu ho do kocarku a jdeme...ale treba pokud se neco sejde, ze se to nestiha, tak to nehrotim :)

  • gluzka19.1.2018 19:23

    Terry, jsi exot, aspoň pro mě. Protože pokud se mnou někdo nejde, tak je to horor a nemám na to nervy tahat vzteklý 14kg batole (kolikrát vyráchaný v blátě a bordelu), kočárek, nákup a ještě skrz ten hnůj, který se sice obec snaží uklidit, ale kamiony a celkově frekventovaná doprava dělá své. Hodně maminek spíš jezdí nebo chodí do herniček právě kvůli místní dopravě. Ten chodník kolem silnice není jednoduše na procházky dělaný a když už jdu po uličkách, tak ty jsou už vymlácené nebo s blátem :-( Tak jednou týdně v zimě jdu na vzduch, ale dá to zabrat. A to mi to dávalo zabrat už tehdy s jedním, protože samosebou musel vytřít celé mokré a zmrzlé hřiště :-D

  • 1-2x denně. Že bych nešla vůbec se stává fakt výjimečně, doma se to prostě nedá vydržet. Proč bys měla být exot? :-o

  • Machu19.1.2018 19:31

    Snazim se kazdy den pokud silene neprsi a nebo neni v lete 35stupnu. Jako nekdy se mi nechce to se priznam ale vetsinou se prekonam a jdu. Maly mi v kocarku nespi takze jen kouka a nebo prudi a tim ze nesedi tak ho davam ve sportaku do polosedu a bud mu to nekdy staci a je klidny a vydrzi mi i hodku venku a nebo nekdy prudi a rve tak se vratime do pul hodky. Ale beru to v ramci toho ze mam nejaky pohyb a nekynu doma :D

  • Já chodím každý den na 2 hoďky odpolko. Je to pro mě i psychický relax,když jsem dva dny po sobě doma mám blbou náladu :-D takže chodíme co to jde :)

  • dancewomen19.1.2018 20:01

    Snažíme se denně,ale se 2 teď nechodím,malý chce po 20 minutách zpět,tak buť jede s tátou do herny,na bazén nebo na boby.

  • Prvni rok, dokud malej vydrzel v kocarku, tak jsem chodila denne skoro za kazdeho počasí - uzasnej relax :-) ale mame kousek lesopark,tak to je v pohodě. V lete jsme chodili 1x denne klidne na 3 hodiny. Takovej okruh v lese a na zaver hriste. Ale na konci leta jsem otehotnela, bylo mi blbe,ja unavena...tak jsem byla rada, kdyz jsem se dokopala aspon na sidliste na hriste a tam hodinku vydrzet. A ted v zime, kor kdyz je ve ctyri tma... Mam vycitky, ze moc ven nechodime :-( jako kazdej den je neco, bud mame nejake obchuzky, nebo aspon minimálně na nakup. A v lepsich dnech (snazim se min. jednou tydne) jit aspon na 1-2 hodinky...ale dava mi to zabrat, kycle a panev boli,kazdej krok mě boli...hold se vse chysta k porodu.

  • Dokud byla jedna snažila jsem se denně aspoň na hodinku kolikrát i dýl. Pokud nebyla nějaká vánice nebo opravdu mrazy. Teď se dvouma v zimě chodím vyloženě na procházku tak jednou týdně. Ale to je tím, že se starší nikam pořádně nedojdu všude se válí a sežere hromadu sněhu a kolikrát mi ani nejde kočár. Takže je pro mě utrpení jít do krámu. :-D Ale v létě budeme chodit zase denně.

  • petulinkaa1319.1.2018 20:27

    Chodila bych dene,ale predstava oblikani,hledani na kazdym rohu misto na curani a hlavne co bych si oblikla kdyz mi nic neni,nehlede o me pohyblivosti...tak jsme radci doma s tim,ze malou obliknu a vypustim na zahradu nebo ji bere ven tatinek :-D v lete jsme tam ale cely den,to bych byla i jako tehotna :-) kdyz je snih a nejsem zrovna tehotna,v zime mi nevadi byt dene venku :-D :-)

  • marketaj19.1.2018 20:33

    Chodime denne dopo a odpo jdou s tatinkem. Pokud je zima, tak je to tak na hodinku mebo do stavu totalne zaprasene mokré dite a matka bez uplatku, ale za to s bahnitym make-upem a maskovanim na obleceni. Jakmile je pocasi normalni, tak jsme skoro cely den venku. Obedy a vecere na zahradě jsou bezne:-D

  • Já chodím každé dopoledne nakoupit (nebo víkendy manžel), takže to je taková procházka, podle počasí bud jdeme hned domů nebo se procházíme. Někdy odpoledne ještě někam zajít nebo na zahradu. To ted přes zimu. Jinak, pokud není vyloženě parno, jsme odpoledne dost často až do večera na zahradě.

  • whitehorse119.1.2018 20:37

    Chodila sem převážně odpoledne a dá se říci i denně (podle teploty 1-2,5 i 3h), bylo to pro nás lepší kvůli spánku a já se aspoň prošla. Když měl prcek nějaké 3mesice, tak SME byli venku i v chumelenici. Pokud je dítko schované v kočárku a neprochladne, je pro něj pobyt venku lepší než ve vyhřáté místnosti.

  • sisterrys19.1.2018 21:22

    První zimu jsme chodili denně, krom nemoci (to mu bylo 6-9 měsíců). Teď jsme do Vánoc až na vyjímky chodili taky denně, pak byl měsíc nemocný, takže to nic. Po nemoci je chvíli a zatím jsme mockrát venku nebyli a asi moc chodit nebudem, protože jsem těhotná a prostě to nedávám. Ven jdeme jen s tatínkem, ale ten kolikrát přijde domů tak, že než se vypravíme, už je tma, a i z té vycházky, kdy jsme na něj dva jsem totálně vyfluslá. Navíc to malého venku totálně nebaví, nemá tam co dělat, na vycházku jako takovou je malý, v kočáře být moc nechce.
    Jinak mi přijde, že jsme v sousedství jediní exoti, co chodí fakt pravidelně. Před barákem byli děti jen v létě, na jaře a na podzim jen když bylo teplo a svítilo sluníčko. A pak manžel potkal dvě děti, když nám sníh vydržel po celý den.

  • Když jsem měla dvě děti ve věku tvých a byla jen na RD, chodili jsme taky denně a někdy i dvakrát :-) Nejsi exot. Každý podle svých potřeb a nedá se porovnávat. Teď je režim jiný ale děti 4 a práce k tomu. Tak proto píšu aspoň trochu srovnatelnou zkušenost :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist