Chodítko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #195925 1.12.2020 23:30

Zdravím, používáte prosím chodítko? Je to dobrá věc? Poradíte případně jakou značku a kde objednat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim2.12.2020 7:23

    Ne. Fyzioterapeut je nedoporučuje. Dítě se má naučit chodit samo. Ani ty tlačíci chodítka nejsou dobrá věc. Nechte dítě rozvíjet se samo. Chodítko způsobuje problémy se zády v bedrech hlavně v pozdějším věku....

  • terryk2.12.2020 12:47

    Za mě chodítko fakt neeee. Je to asi na stejný úrovni jako visitko (rozuměj hopsadlo). Dítě by i z logiky věci nemělo dělat to, co nezvládne udělat samo bez pomůcek. V tomto případě chodit. Nevím, osobně bych si nevzala na triko kupovat dítěti něco, co tak prokazatelně jeho vývoji škodí, i když pro mě to znamená klid a pro dítě zábavu.

  • chmelinda2.12.2020 11:47

    Omlouvám se, že neporadím, nemám s chodítky zkušenost. Považuji je za zbytečnost. Nejsem lékař, tak zdravotní stránku nehodnotím. Mohla bych se zeptat proč chcete používat? K čemu je to dobré? Nikdy jsem nepochopila, k čemu je to dobré. Děkuji.

  • A.t.i2.12.2020 13:42

    Moje děti měly takové to, co se jen tlačí před sebou. Pořídila jsem jim to v době, kdy už nějakou dobu obcházely nábytek a začaly chodit dopředu s tím, že něco tlačily před sebou (židli, koš na prádlo...). Takže mi to přišlo praktičtější, než aby hrkaly židlí po zemi. Pasivní chodítko bych nebrala ani zadarmo.

  • Mlade mi nechtelo chodit samo, pouze za rucicku. Tak jsem poridila choditko (to tlacici). Mala si s nim drandila a byla spokojena. Co je ale podstatne dodat je to,ze sama chtela, umela stat a pochodovala okolo nabytku uz nekolik mesicu sama. Jestli jej vyuzila pres den na 15 minut, tak prehanim. Souhlasim s tim, ze si k chuzi dote musi dojit samo. Mlade zacalo chodit v 19 mesicich a rovnou usla pulku zahrady :-D

  • Eika2.12.2020 14:26

    Tak můj syn chodítko neměl, ale na fyzio chodíme od 3. měsíců. Ale dle fyzioteraputky nám to nebylo doporučeno.
    Kvůli špatnému nácviku chůze. Při tlačení prý nedochází ke správnému zpojení kyčlí.
    Takže záleží na vás, ale je to investice a nemalá věc.

  • Dobrý večer, já mám pro dcerku toto chodítko https://www.detskyruzek.cz/b-kids-senzoricky-slon-activity a jsem spokojená. Dcerka má rok a pomáhá jí s prvními krůčky a hrozně ji baví! Hraje si s ním i v sedě, je super a má hodně funkcí.

  • Ja jsem malemu choditko normalne dala, i kdyz je plno odpurcu (ono vzdycky bude nekdo pro a proti). Davali jsme mu ho ale az tehdy kdy uz se sam posazoval a vstaval treba v postylce, aby v nem jen nevisel ale vnimal ze ma byt na nozickach. Ve vyvinu mu to nijak neublizilo a lital v tom jak drak, mel radost a nemel ani problem s tim pak zacit chodit sam.
    A ke komentari vyse jak pani pise k tem problemum se zady - takove problemy zpusobuji i sezeni u pocitace a u televize a vetsina obyvatelstva to stejne podporuje :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist