Chci si vzít hypotéku, poradíte ? Nebo řeknete mi zkušenosti ? Děkuji

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53691 10.3.2012 15:27

Ahoj,

chtěla bych poradit... Budu mít finančního poradce, ale zatím mě to zajímá... a prosím o radu.....

A prosím také o radu jestli bych ji vůbec dostala...

Takže :

Odhad nemovitosti: 2400000kč
Cena nemovitosti : 1700000kč (možná ještě dají slevu)
částka,kterou bysme od banky chtěli : 1600000kč

Akontaci bysme chtěli dát 100 tis, protože bysme si chtěli nechat rezervu a něco na rekonstrukci.

Brala bych si to já sama, měs.čistý příjem je : 18000kč
V domácnosti jen já a přítel, ale toho nemůžu počítat, já ho neživím a má vlastní příjem, on by mi přidával na vše,ale chceme,aby to bylo na mě a bylo to jednou moje.
Takže sama..... Chtěla bych splácet co nejmíň takže si dobu let nechám poradit - je mi jedno...
BEZ dětí,půjček atd.....

Co myslíte ??? Myslíte, že bych ji mohla dostat ??? A jaká je nejlepší banka pro hypoteku ? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8910.3.2012 15:53

    Já naopak chápu, jaké jsou výhody nebrat hypotéku společně. Já bych, kdybych to nepotřebovala z finančního hlediska, tak bych také s nikým do hypotéky nešla, nechala bych si ji napsat jen na sebe :) Asi ti nikdo neřekne, jestli bys tu hypotéku dostala, protože záleží na dané bance, každá si to bude hodnotit podle sebe a tudíž říct, která banka na hypotéku je nejlepší, se říct také nedá :) Jestli budeš mít dobrého finančního poradce, tak si troufám říct, že se nemáš čeho bát, ale i tak je určitě dobré si informace od daných bank zjistit sama, zjistit si, jaké mají podmínky, úroky, rpsn, atd. :) Navíc, co takhle vím, tak někteří finanční poradci dokonce umí u banky vyjednat i lepší podmínky :) Když to chceš splácet s co nejnižšími splátkami, tak počítej s hypotékou tak na 25 - 30 let.

  • muzu se zeptat - kdyz do toho jdete spolecne, tak proc si ji beres jen ty na sebe, aby to jednou bylo TVOJE? nemelo by to byt spis VASE?

  • Ahojky, já tedy nevím, třebas to bude jiné, ale my jsme si brali hypotéku v květnu od hypoteční banky a chtěli jsme půjčit milion 1 650 000 Kč. Brali jsme si ale 100 procentní hypotéku, protože to, co jsme měli našetřené padlo na zálohu pro realitku. K tomu, aby nám hypotéku dali potřebovali hrubý příjem dohromady 30 tisíc. Ještě podotýkám, že hypotéku máme na 30 let a platíme 9950 Kč...

  • petulinkaa1310.3.2012 18:15

    taky mam hpoteku na sebe, i kdyz jsme manzele,ale brali jsme si ji jeste,kdyz jsme nebyli svoji.Brala jsem si 1 550 000kc na 28let a splacim 9 000kc mesicne ( ale z toho se mi 3000kc spori) takze splatka je 6000kc,platime to uz 5 let.Hypoteku mam od česke sporitelny,mela jsem vybornou pani na tohle,behem 3 tydnu vse bylo hotove a my si zacli uzivat bydlenicko.jinak jsem mela 100% hypoteku,zadnou hotovost jsem neskladala.

  • situace na hypotéčním trhu před 5-ti lety a dnes je úplně jiná. úrok 3,3 je pro VIP klienty, který určitě nedají každému na potkání. Nejlepší je oběhnout si sama několik bank, nechat si udělat nabídku na konkrétní nemovitost, možná bych zkusila i nějakou stavební spořitelnu, pokud máš stavební spoření tak si část peněz půjčit od nich. Šla bych se zeptat hlavně do mbank, do FIO banky, i do těch větších KB, ČS a do UNICREDIT BANK.

    Většina finančních poradců pracuje pro jednu konkrétní společnost od které MUSÍ prodat nějaké produkty, takže na to fakt pozor, ne každému jde o dobro klienta, většinou jim jde hlavně o zisk, takže bych si všechny informace pro jistotu ještě ověřila sama.

    Dřív jsem se jako nezávislý finanční porace živila, takže vím o čem mluvím, pokud budeš mít nějaké dotazy, tak se ozvi do zprávy, můžem to probrat podrobně, to cos tady napsala můžeš hodit do kterékoliv hypoteční kalkulačky a víš na čem jsi.
    jinak wuestenrot hypotéka na 20 let, splátka 9 645 Kč, fixace 5 let, úrok 3,94%, o by ti měl vyjít i ten příjem těch 18.000, ale každý úvěr je hodnocen zvlášť, takže je to ve hvězdách jestli to projde nebo ne. Odhadce se musí platit většinou zvlášt, každá banka má svůj seznam se kterými spolupracuje, takže ti někoho přiděli, když budeš mít svýho tak si moc nepomůžeš nebudou to brát v potaz, akorát se ti to prodraží.
    Ale zamysli se, co budeš dělat až ty děti budeš mít? a co když přijdeš o práci? co když se rozejdete a on ti nebude přispívat na domácnost? z čeho to budeš všechno platit?

  • Ahoj, my jsme si s manželem brali hypotéku loni. Měli jsme s tím velký problém, ale to bylo kvůli manželovo příjmům. To nám říkali, že by bylo mnohlem lepší, kdy bychom nebyli manželé. Brali jsme si 1200000 máme to na 30 let a splátka necelých 6000 s úrokem 3,85% a máme to od GE Money. Původně jsme žádali u ČS, měli jsme tam oba účty, stavebko, ale jejich dotazník o tvých příjmech a výdajích je neskutečný, když jsme ho vyplnili, tak ještě pochybovali, že lžeme a máme jiné výdaje (chtějí tam půjčky, spoření, výdaje na auto, oblečení, jídlo, cestování.....opravdu podrobný výpis)
    A měli jsme finančního poradce, který spolupracoval s více bankami a pojišťovnami, bylo to od Gepard finance a nemohli jsme si ho vynachválit.
    Přeji hodně štěstí, aby ti to vyšlo jak si přeješ.

  • Pozor na hypotéku u FIO, podmínky i sazby vypadají sice na první pohled velmi dobře, na pobočce Vám vypočítají velmi slušnou sazbu, ale když podáte žádost, tak se dlouhou dobu nic neděje (stále Vám opakují informace, typu zkoumá se, hodnotí se atd.) a po několika měsících z nich vypadne nabídka úvěru se sazbou zvýšenou o tzv rizikovou přirážku, takže výsledek je klidně vyšší než 5%. Potíž je v tom, že jednáním s nimi ztratíte velmi dlouhou dobu.
    O nějakých rizikových přirážkách apod. se nikde v jejich materiálech nemluví a ani na pobočce mi při podávání žádosti o něčem takovém vůbec neřekli, naopak vypočítali mi sazbu, která se od nabídnuté lišila velmi podstatně. Jejich jednání FIO proto považuji za velmi nesolidní. Kdybych něco takového tušil, vůbec bych tam žádost nepodával a neztrácel čas zpracováváním podkladů podle jejich představ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist