Chci dát k adopci čtyřleté dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368665 25.10.2016 3:53

Dobrý den,

chtěla bych dát čtyřletou dceru k adopci. Jak mám postupovat?

Děkuji.

  • 25.10.2016 9:49:26 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whooro25.10.2016 7:55

    V případě, žejste vše dobře promyslela, kontaktujte odbor sociálních věcí místně příslušného krajského úřadu, dítě by bylo v takovém případě umístěno v tzv. dětském domově, do rodiny se statší dítě umisťuje hůř.
    Pplud jste v tíživé situaci, např. finanční, vše se dá vyřešit. Jako matka, samoživotelka se samozřejmě můžete obrátit např. na azylový dům. Určitě byste se měla poradit se soc. pracovníky. Když napíšete, z jaké jste oblasti, mohu vám pomoci najít neziskové organizace, na které byste se mohla obrátit.

    Adopce je krajní řešení, s dítětem již máte spoustu zážitků, další vás čekají. Pokud se jej vzdáte, nepůjde to vrátit.

    Přeji dobré rozhodnutí.

  • full.avl25.10.2016 10:00

    Zkus napsat přímo sem, http://www.fod.cz/nase-cinnost/ nezaobírají se jen miminkama, ale právě i adopci starších děti, dají ti tam ty nejlepší rady, případně, pokud bys chtěla, mohou najít i jiné řešení. Hodně štěstí, ať je tvé rozhodnutí jakékoliv.

  • nechci nijak zpochybnovat Vaše rozhodnutí,ale jste si opravdu jistá je to poměrně závažné rozhodnutí,který Váš i dceru může ovlivnit na celý život-i vaši rodinu.Není nikdo kdo by se o Vaši dcerku postaral prarodiče apod?
    Problémy, jak již píše whooro se dají řešit jako je azylový dům apod. člověk tedy nezná Vaši situaci,ale určitě by se dala probrat s nějakým odborníkem třeba psycholog,nebo po tel na různých linkách,není to žádná ostuda spousta lidí tam jde třeba jenom po rozvodu si promluvit a třeba najdete jiné řešení.
    Jak je už řečeno odbor socialních věcí musíte kontaktovat nejlépe osobně a pak dcera bude umístěna do DDM většinou se děti umístí spádově pod okres ve kterém bydlíte,ale asi by to šlo také domluvit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist