Cestování vlakem s dítětem

Otázku položila: Martasek89 20.7.2012 12:42

Jela jste některá vlakem s ročním prckem? Bylo to v pohodě? Nebo nic moc? Bohužel jsme nuceni jet vlakem, cesta je na 7 hodin, s jedním přestupem, na který je 26minut. Docela se děsím, co tam bude vyvádět, přeci jen lozit po zemi moci nebude, tak mám docela obavy :(

Tak mám doma jízdenky, bez místenky, 2.třída :) Snad to bude v pohodě :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jeli a bylo to v pohodě. Vem oblíbenou hračku, nějakou obrázkovou knížku a užijte si to. Když budeš v pohodě Ty zvládne to i prcek. Pokud máš doprovod (aby pomohl s kočárem...), tak se není čeho bát.

  • Ahoj, já děti ještě nemám, ale vlak mi přijde jako nejlepší zpusob cestování s takovým dětátkem...je super, že ve vlaku ji mužes vzít do náruče a jít se projít kolem kupeček, určitě ji na nějakou dobu zabaví cesta ubíhající kolem okna, jak se to bude měnit, domy, cesty, stromy, rybníky.... pak ji zas mužeš vzít a projít s ní z jednoho vagonu do druhého, to je taky pro děti vzrušo, jak se přechází z jednoho vagonu na druhý... Myslím, že to bude v pohodě a jestli už třeba trochu tapká sama, tak ve vlaku je hodně místa a prostoru k tomu ji třeba vzít za ručičky a občas se trochu projít...

  • Jeli jsme s manželem na dovču s neteří (rok) a synovcem (čtyři roky) a naprosto v pohodě ;) Vzali jsme jejich milované hračky, nejoblíbenější knížky, měla jsem i notebook kvůli práci, tak jsem pro jistotu vzala i nějaké pohádky na dvd, ale to nebylo potřeba. Když se začaly nudit, tak jsme s manželem vymýšleli různé hádanky, což ale bavilo spíš toho staršího ;) Možná bych zakoupila místenky, pro jistotu.

  • také jsem jela sama s dětma, cesta trvala 11 hodin (vlak nabral 2 hodiny spoždění), když dceři byl rok ( pouze se plazila) a synovi 3 a tento prostředek mi pro děti přijde nejvhodnější, vlakem cestujeme na dovolenou prakticky rok co rok, loni jsme také byli s nejmladší dcerou, která oslavila v tom čase nedávno 1. narozeniny (v té době chodila jen s oporou). Ve vlaku-rychlíku jsou kupíčka (u úschovy během přepravy je část vyhrazená pro cestující s dětmi, kde máš s dítětem přednost na místo a průvodčí to opravdu dodržují, vždy lidi bez dětí vyhnal a nás pustil sednout), tam je to super, tam jsme dali třeba i deku na zem, hračky, nějaké jídlo, často jsme se procházeli po chodbičce, s dcerou, která se jen plazila jsem se procházela v šátku, roční děti se mi i tak vyspali, nejlépe se mi uspávalo v nástupním prostoru:-), pak jsem si se spícím dítětem normálně sedla, ale jeli jsme i ve vlaku nekupíčkovém. Jako dlouhé cestování s takto starými dětmi je vždy náročnější, když jsou ještě miminka, která setrvávají ještě na jednom místě nebo děti dosáhly věku kolem 3 let, tak je to v pohodě, ale 1-2 roky u dětí je náročný věk, ale dá se.

  • Se synem jsme poprvé vlakem jeli , když už měl něco přes rok a bylo to v pohodě. Lezl po sedačkách, koukal z okna, případně se šli s tátou projít po chodbičce... Za sebe ale doporučuju připlatit si za 1.třídu. Nebo aspoň koupit ty místenky :-)

  • donalabuznice31.10.2021 22:42

    My jsme teď na základě tipů z https://jacestovatel.cz/media/tipy-jak-levne-cestovat-vlakem-po-evrope jeli s naším malím vlakem dokonce i k moři a cesta byla naprosto v pohodě. Oproti busu je to daleko pohodlnější, takže je dost možné, že to synek ani nepostřehne a nebude dělat vůbec žádné problémy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 620 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist