Cestování s dětmi

Otázku položila: Martasek89 4.6.2012 17:09

Kdy jste poprvé vzaly dítko na cesty ? Jak to bylo daleko a na kolik dní ? Jak to dítko snášelo ?

Myslím tím dovču, nebo výlety na děkolik dní, ne cestování za rodinou :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na dovolenou jsme jeli poprvé v 8 měsících z Prahy do České Kamenice (+ pak výlety do okolí). Byli jsme tam týden a všechno v pohodě. Syn je zvyklý cestovat, protože za babičkou a dědou to máme 220km daleko.

  • My jeli na dovolenou ted v květnu - týdenní dovča, synovi bylo 13 měsíců. Zvládal to nádherně. Už nám začal pěkně chodit a spí jen jednou denně, to jsme jej bud odvezli na pokoj, kde usnul mezi námi v posteli, nebo si zdřímnul hodinu v autě. Většinu času jsme byli venku, takže byl nadšenej, večer padal v 7 hodin únavou (opět usínal mezi námi - postylka se mu moc nezamlouvala, takže do postylky cestoval až ve spánku). Po návratu domů jsme změnu vůbec nezaznamenali, jak kdyby žádná dovolená nebyla - usíná dál sám v postylce.

  • do půl roku jsem s ním mohla jet kamkoliv a bez větších problémů, cestu v autě prospal a bylo mu jedno kde spí, hlavně když měl u sebe maminku. Potom se to zlomilo a v autě neusne ani za boha a jnde než doma s velikými problémy, tak se tomu snažím vyhýbat nebo počítám s tím, že v noci spát nebude a bude potom další den otravný. A nějakým záhadným způsobem se mu kdykoliv mimo domov daří nějak blbě onemocnět, tak už sebou musím brát téměř celou domácí lékárničku. Naposledy jsme odjížděli z návštěvy na pohotovost s laryngitidou a to bylo peklo :-( I teď jsem na víkend pozvaní na oslavu narozenin babičky a už zase má teploty a tak bude sedět doma a léčit se.

  • My jsme vyjeli s 9m prckem na 14 dní do Řecka, ve 13m na Kapverdy a teď v 18m na týden do Turecka. Vždycky to bylo v pohodě. Prckovi stačí ke štěstí, když má oba rodiče blízko sebe. Vždycky jsme jeli do minimálně 4 hvězdičkového hotelu a s all inclusive. Pokud chceš poradit nějaký skvělý rodinný hotel dám ti tipy. Režim jsme vždycky dodržovali jako doma, maximálně jsme to o hodinu posunuli na tamní čas.

  • ahoj, tak já letos chtěla k moři, ale jelikož má malá 17 měsíců, změny snáší špatně, neumím si ji představit v letadle a celkově já pro cestování tak daleko s tak malými dětmi prostě nejsem, tak jsme zvolili jížní moravu, 4* hotel... snad v autě dvě hodiny vydrží...

  • lulatko4.6.2012 23:01

    Jestli jezdíte za rodinou a nemá problém zvyknout si tam, tak by to mělo být nejspíš v pohodě. Taky záleží, jak dlouhá to bude cesta, jak dlouhé cesty jste absolvovali doteď a jak to malá zvládá. Prvně jsme jeli 400 km k našim na prodlouž. víkend, když jí bylo něco přes 3 měsíce. Dá se říci pohoda. Od té doby jezdíme na týden cca co 2-4 měsíce. Hlavně se snažit dodržovat režim, jako má doma, vzít s sebou oblíbené hračky. Cesta autem ty 4 hodiny s ní cca od roku již někdy masakr, dá zabrat udržet ji v sedačce a pořád ji nějak rozptylovat. Takže jet pokud možno v době, kdy spí, aby alespoň část cesty spala.
    Na dovolené jako takové jsme prvně byli teď na 4 dny na Lipně, za 2 měsíce jí budou 2 roky. Již nemusí nevyhnutně přes den spát, takže vydrží, navíc spousta podnětů a vzruchů kolem ní, takže večer padla jako hruška. Ačkoliv třeba přes den již režim neměla úplně 100%, večerní rituály jsme dodržovali jako doma, navíc jsme s sebou vezli cest. postýlku, na niž je zvyklá z cest za rodinou, její polštář, deku a plyšáky, s nimiž běžně usíná, takže vůbec žádný problém. Kolem toho roku až roku a půl bylo znát narušení denního režimu i při cestách za rodinou (př. primárně jsme jeli za našima a byli celou dobu u nich, ale když jsme jeli třeba jeden den navštívit příbuzné, tak to byla docela hrůza, jak měla rozhozený denní režim).
    Teď už mi to přijde daleko víc v pohodě, spousta věcí se jí dá již vysvětlit, je již samostatnější, je to větší pohoda již i s jídlem (nejsem vyznavač kupované skleničkové stravy a luxus 4*hotela jsem vždycky v pohodě oželela, prakticky ho nepotřebuji už ani teď s dítětem). Ale každý to má jinak a hlavně - cestování jako takové i změnu prostředí každé dítě vnímá jinak, je potřeba se přizpůsobit tomu svému a zbytečně věci neznásilňovat, jinak nebude v pohodě nikdo. Ať vám to vyjde!

  • duramura5.6.2012 11:55

    my ve 3m do rakouska na prodlouzeny vikend (cca 5h cesty autem) a mala cestu zvladala suprove.. bud ve vajicku spala, neco vykladala obrazkum na plence, nebo sme si spolu hraly :-) stacila jen jedna zastavka na kojeni a prebaleni
    samotny pobyt taky v poho, ale takhle malym mimcum je to zatim v podstate jedno kde sou...ale kamoska mela sebou 10m holcicku a ta tam byla take spokojena ;-)

  • My jsme jeli na první dovolenou po ČR když byl synovi necelý rok a byla to hrůza. Vůbec neměl rád cestu v autě, takže bylo utrpení s ním někam jet. Na větší dovolenou jsme letěli letadlem, až když mu byli 4 roky a to už to bylo úplně v pohodě. Celou dovolenou si parádně užil. Před dovolenou jsem nám musela koupit nové cestovní kufry https://bagalio.cz/cestovni-kufry-na-koleckach , protože jsme všichni letěli poprvé, tak jsme žádné neměli.

  • donalabuznice30.10.2019 21:48

    Ahoj, taky jsme v létě řešili kam s dětmi k moři na dovolenou a na https://jacestovatel.cz/media/kam-na-dovolenou-k-mori-s-detmi nás zaujala Mallorca. Krásné čisté pláže, to si podle mě opravdu dokáže užít opravdu celá rodina :)

  • Mě zaujal článek https://www.nejkufry.cz/blog/za-vysvedceni-k-mori-to-potesi-kazdeho/ Tenhle rok tedy takový dárek možný nebyl, ale snad příští rok

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist