Celiakie???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35840 27.10.2011 20:58

Dobry den, zjistili mi pred 6 mesici, ze mam celiakii. Ja jsem s tim nemela zadny problem a ani typicky priznaky. Budu mit celiakii navzdy nebo je jenom docasna? Dekuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko27.10.2011 22:19

    Je to na celý život, a bohužel se nedá zatím léčit. Aby se předcházelo příznakům a komplikacím, které může neléčená celiakie způsobit, je nutné po zbytek života dodržovat bezlepkovou dietu, kterou již nejspíš dodržuješ. Možná jsi už na tyto stránky narazila, ale kdyby náhodou ne, třeba tam najdeš odpovědi na případné další otázky:
    http://celiak.cz/o-nemoci/celiakie

  • Ahoj, me celikaii zjistili nejak kolem 20roku. A od te doby bych mela dodrzovat bezpekovou dietu,.. Prvni roky jsem dodrzovala poctive, pak jsem si nekde neco dala omylem a zjistila, ze tam byl lepek a ze mi to vubec nic nedela. Tak si sem tam (max 2x do mesice) koupim cerstvy rohlik a mam radost jak male dite :-) Mam vyhodu,ze kdyz si neco dam napr v resaturaci a kdyz to obsahuje lepek,ze mi to nic neudela. Vysledky u doktora mam stejne ikdyz si ten rohlik dam anebo nedam a doktor rikal, ze se to usazuje ve streve a ze by se to melo dodzovat ikdyz mi to nic nedela, tak ja ti nevim. Pri vareni jsem si zvykla - moukou nezahustuju a prijde mi kdyz to nekdo dela, ze to jidlo je osizene o pravou chut, uz i muj si zvykl,ze ji se mnou bezlepku (krome rizků, strouhanku mam namichanou pul na pul,jinak se to neda) ale posledni dobou mi napr mouka zacina pekne smrdet :-)))

  • jsem bezlepková protože mě lepek nudí - ber to jako zábavu... nutí to člověka k originalitě a experimentům

  • aker28.10.2011 19:30

    Nevím jak je to možné, ale celiakii jsem měla v dětství a taky mi i v dětství zmizela...Sestře ale bohužel zůstala...můžeš doufat, ale ta pravděpodobnost je asi mizivá :( Dnes už je štěstí, že bezlepkovývh výrobků je na trhu požehnaně, a celkem i za "rozumnou" cenu...dřív to bylo šílený..nebylo nic a když už mouka tak šíleně drahá...přeju pevný nervy... :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist