Častěji pláče a častěji chce k prsu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 9.9.2011 20:55

Ahoj holky, malá je napapaná, přebalená, prdíky snad nemá, ale častěji pláče a častěji chce k prsu. Myslela bych si že má růstový spurt a nestačí jí mléko, ale i když přikládám k prsu většinou každé 1,5-2 hodiny, vypije málo a potom jen tak dudlá. A málokdy se dostaneme ke druhému prsu. Začínáme 3. měsíc a dobře prospíváme. Poradíte, co s tím ? Děkuji.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,

    hodnotit kolik mléka vypije jen podle tpho jak dlouho pije se opravdu nedá. Některé děti ve 3 měsících sajou 5 min, jiné 10 a jiné mnohem dýl. Přední mléko teče v téhle době cca půl minuty až minutu a někdy obsahuje víc živin než zadní..
    I interval kojení je úplně normální. Může mít spurt a zas to přejde..
    Pokud je miminko naučené na dudlík, tak může vyžadovat podudávání.. dítě nenaučené na dudlík tohle nedělá - pokud chce vyloženě pocucávat, tak ví proč to dělá-např. potřebuje navýšit tvorbu..

    Podle mě žádný problém nemáte, píšeš i že dobře prospívá atd..
    možná jsi teď víc unavená a tak to řešíš.. to co popisuješ je ale normální :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla9.9.2011 21:37

    Taky si myslím,že to bude spíš uklidnující prostředek...jestli ti po 2 hodinách pije málo,prodloužila bych interval třeba na 3 hodiny,aby se napila pořádně.Třeba se to pak zlepší.Jinak náš malej chtěl prso při každém "nepohodlí",protože mu to dělalo dobře.Nezbylo než se ho snažit zabavit nějak jinak.A kdyby nic nepomáhalo,zkus ji dát na chvíli pochovat někomu,z koho neucítí mléko.

  • a nemá tvé prsou jako dudlíčka?A uklidňovací prostředek?Toto mi dělala moje dcerka.A já podlehla a byla otrokem než jsem dokojila a že to bylo dlouho.Pořád chtěla jen prs.A to byla najedená.Ta totiž jen polykala jak to teklo.Ve dne v noci pořád jen dudlala.Párkrát zatahala a spala.jakmile jsem položila bylo zle..

  • A zkoušela jsi třeba šátkovat?! Mohlo by jí to suplovat tu potřebu blízkého kontaktu s tebou a pak nebude tak často potřebovat utišit prsem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist