Časté močení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #21314 10.6.2011 21:06

Ahoj,
je mi 22 let a trápí mě to, co většinou starší lidé. Časté močení..
Je tady některá která má taky tyto problémy a léčí je někam sama???
Sice, čím dříve k MUDr., tím lépe, ale jsem stydlivá a nechce se mě s tím chodit na urologii, přeci jen chodívají tam starší lidé a nechci, aby se na mě dívaly skrze prsty.
A ještě jeden dotaz: kdybych se přeci jen odhodlala a překonala stud, nevíte, jestli na urologii s žádankou, nebo se tam dostanu jen bez ní? A kam si pro ni jít? K praktickýmu dr. nebo ke gynekologovi??
Děkuji, přeji pěkný večer :)

Ahojky,
děkuji Vám za odpověďi.
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli nevíte, kolikati hodinový interval na močení je v normě..??
Já jsem si dnes na zkoušku zapisovala jak často chodím, a je to po necelých 2 hodinách..
Děkuji! :)

Ahoj,
tak jsem dnes byla u praktický MUDr. Nejdřív vyzkoušla změnu prášků na tlak, protože ty, co jsem brala, hodně odvodňují, ale jelikož jak jsem jí říkala, že časté močení bylo i před používáním těchto prášků, tak příští středu na krev. Vzala jsem si s sebou ranní moč a ta je v pohodě, vše negativní...Tak se uvidí, jak dopadne ta krev a pak si myslím, že určo mě pošle na urologii. No, uvidíme, hlavní je, že jsem se odhodlala a šla jsem tam :D :)

Ahojky,
tak krev a moč dopadla v pohodě, všechno negativní :)
Po změně prášků na tlak časté lítání na wc odeznělo, tak super, jsem ráda :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To, že Ti je 22 není důvod se stydět, já tam byla od 18 pečená vařená kvůli vracejícím se zánětům m.m. Časté močení může mít hodně příčin. Je to fakt nepříjemné. Může to být způsobeno třeba tou infekcí a to by chtělo řešit. Může to být taky špatná funkce svaloviny-tzv. hyperaktivní m.m. na to se berou myslím nějaká antispasmatika. Každipádně se překonej a zajdi tam, nic to není. Víš co ti doktoři už viděli a řešili věcí...
    Chtělo by to na poprvé doporučení od obvoďáka ;)
    Hodně štěstí.

  • Ahojky, je možné, že můžeš mít i náběh na zánět močových cest, u mě se projevuje právě tím častým močením. K doktorovi si určitě zajdi, můžeš být třeba jen prochlazená.

  • ahojky, na urologii musíš mít žádanku - buďto ti ji dá obvodní lékař a nebo gynekolog, je to jedno ;-) Já s tímhle mám problémy od té doby, co jsem začla pravidelně sexuálně žít a začaly se opakovat infekce močového měchýře...Gynekolog tehdy nenašel nic, co by to mohlo způsobovat, tak mě poslal na urologii, kde bohužel nenašli žádný zdroj infekce, ale ani cokoliv jiného. Tehdy jsem zároveň měla i potíže s vyprazdňováním při močení. Závěr urologa byl takový, že tyto potíže jsou téměř vždy původu gynekologického. Gynekolog mi předepsal Mictonorm, ten se používá u inkontinence, ale potíže byly bohužel ještě úpornější a nežádoucími účinky bylo bušení srdce a nic se nevyřešilo...myslím, že příčina je v hormonální nerovnováze, ale uvidíš co řeknou tobě...Co se týče čekárny, nemusíš se bát, sice to že tam sedí mladá holka, trochu překvapí, ale nebyla jsem tam sama...

  • Co jsem tak četla, tak za hyperaktivní m.m. se počítá když jdeš alespoň 8x za den. Jde taky o to jak moc piješ. A když potřebuješ tak jako fakt máš co močit a nebo je to jen "pár kapek"?

  • tak jestli bereš léky na tlak (Furon, Loradur, Hydrochlorothiazid atd.), tak ty hodně odvodňují, jsou to močopudné léky, takže pokud jsi doteď omezovala pitný režim, tak to není dobře...Tak uvidíš, jestli něco objeví, na urologii tě určo pošle ;-) Tak držím palce

  • tak to gratuluju ;-) aspoň někdo se má :-))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 543 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist