Časté kojení v noci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34100 19.7.2016 9:34

Maminky prosím o vaše zkušenosti.
Synovi je 4,5 měsíce - od 6 týdnu do 4 měsíců spal nádherné většinou od 20 hod az do 4. Ale posledních 14 dni se mi budí po 2-3 hodinách na kojení a netuším čím to muže byt. Dávám mu už příkrmy takže po dohodě s doktorem jsem mu koupila i kaši na dobrou noc, ale spánek to prodlouží max o hodinu. O spirit se zřejmě nejedna, protože na váze přibírá normálně Cca 100g týdne a přes den vydrží 3-4 hod.

  • 19.07.2016 13:10:37 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk19.7.2016 10:12

    Tenhle příběh jako přes kopírák jsem zažila na vlastní kůži před dvěma lety a moc tě nepotesim. Trvalo to deset měsíců a nezabíralo nic. Jako by si mládě najednou řeklo, že bude prudit. Zpětně si myslím, že za tím staly tři věci. začátek růstu zubů, kojení a uvědomění si dítěte, že už není jeden organismus s matkou, tudíž v noci vyžaduje ujištění, že není samo, a to kdykoli procitne. Kaše ani prikrmy nepomáhaly, takže hlady to nebylo. Nezbývá, než se obrnit trpělivostí, může to trvat týden, nebo klidně i roky. U nás se to srovnalo až v momentě, kdy jsem zkrouhla noční kojení na jednu dávku a dítě začalo chodit.

  • Taky te moc nepotesim. Dcerka mi po porodu spala krasne. Az 6hodin tahem. Ale pak zacala spavat hur a hur a byly noci, kdy mi vstavala i 10x za noc. A to hlavne v obdobi, jdy zacaly rust prvni zoubky a drzelo ji to.Nejlepsi noci byly, kdy mi vstavala jenom 3x. A to ji vydrzelo az do 2,5 roku. To z niceho nic bum a zacala spat celou noc tahem. Takze jedine, co muzu rict, je vydrz. Jednou se to urcite zlepsi;-)

  • ahoj, já mám čtyři děti a u všech to bylo přesně stejně. od měsíce po čtyři a půl spali v podstatě celou noc ( od 19:00 do 7:00). snad přesně na den od čtyř a půl měsíců se začali budit i během noci. teď můj nejmladší (měl 4 a 1/2 měsíce před týdnem)se budí tak třikrát za noc, přes den kojím co dvě hodiny, jen v pět odpoledne dávám příkrm (kaši nebo zeleninový příkrm - střídám). je to prostě takové hloupé období. důležité je v noci nekojit častěji než jednou - aspoň u mě to vždy zabralo, do měsíce se všichni zpravili a spali zase pěkně. nebudí se totiž hlady, vyspívá jim nervová soustava a začínají víc prožívat sny... takže kojit nepotřebují, jen se u prsu uklidňují. vždy mám po ruce flaštičku s čajem a dám jim trochu cucnout, a zase dám spát. důležité je taky nedávat příkrmy těsně před spaním, je to jako když se pořádně najíte a pak jdete spát, je vám těžko a spánek taky nic moc... bříško tráví a mimčo se tím může budit....

  • ona ta kaše není všespásná :( dítě po ní může mít více žízeň.
    mně se prcek budil takhle často skoro do roka. možná přes den dávat častěji, aby neměl takovou potřebu v noci. v noci se může budit třeba špatným snem nebo strachem apod. a není to jen o kojení jako takovém, ale pocitu blízkosti maminky.

  • U starší dcerky to začalo po pátém měsíci, příkrmy stav nezměnily. Spát celou noc začala znovu až v roce, tedy po odstavení. Vydrželo to půl roku a začala se zase budit Max 1-2x. Tentokrát už to byly spíš divoké sny. Teď je ji 3,5 a taky občas volá ze spaní. Jsem smířená, že teď už se budu až do jejich dospělosti jen budit. Protože mě budou potřebovat, utěšít, potulit. A až budou velký tak se o ně budu zase strachovat až se budou chodit večer bavit. Jako moje maminka. A stejně jako moje mamka počkám, až pochopí, ze jsem se o ně strašně bála, ale nedala to moc najevo. Ale to už budu pyšná bába. Kurňa, holky mi spí, proč nejdu taky zalehnout? Jdu vařit polívku, aby měly holky večeři. 😍 Držím palce, ať se to zlepší aspoň trošku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist