CRP 18 na antibiotika?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405926 10.6.2019 12:55

Ahoj, byla jsem v pátek v páre na 10 min a hned potom mě začalo dost bolest v krku jen na levé straně u mandle při polknuti. Druhý den už mě to bolelo i na druhé a pořád mě to nutilo polykat skoro sem se nevyspala. Od vcera mě to zas nebolí vubec ale jen mě počítá v krku a prakticky nic jiného mi není. Byla jsem dnes u Dr. A crp 18 a že by mi dala atb jenže je mám dost často tak ještě výher z krku a výsledky budu mít ve středu. Nemáte někdo zkušenost? Vůbec nevím na co se připravit dr. Mi prakticky nic neřekla co by to mohlo být ale že mám to vysoké crp a antibiotika zas zbytečně nechci. Díky za jakekoliv rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nemusí to být bakteriální zánět, ale virový (podle toho CRP) a tak počká na výtěr z krku, co se ukáže, že je to za potvoru, a podle toho by případně atb dala - pokud to bude něco na atb citlivého.
    bohužel se může stát, že k nějakému virovému zánětu se ten bakteriální snadno přidruží a tak ty atb mohou působit jako ochrana před nějakým horším následkem (např.když by to šlo až do průdušek, tak aby se z toho nevyklubal zápal plic).
    syn měl ve středu CRP 11 a v pátek po výsledcích výtěru z krku mu Dr ty atb nasadila taky (měl teda navíc i poslechový nález), právě proto, aby se to nerozjelo nějak víc a hůř.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist