Bývalá

Otázku položila: Bývalá uživatelka #82165 29.11.2013 11:15

Ahoj! Zajímal by mě Váš nezávislý názor. Jsme spolu s přítelem druhým rokem, je nám oběma 25 let a máme stejnou bilanci předchozích vztahů (jeden první dlouhodobý (5let) a pár krátkodobých pokusů potom (max. pár měsíců)). Trápí mě jeho bývalá partnerka, se kterou byl pár měsíců předtím, než jsme se poznali my dva. Podle toho, co mi o jejich vztahu vyprávěl, zjistil poměrně brzo, že se ve vztahu s ní necítí a rozešel se s ní. Potom s ní ale ještě pár měsíců spal, protože jí prý nedokázal odolat a sex s ní byl skvělý (ona ho prý nejspíš chtěla získat zpátky). Potom poznal mě a vše s ní ukončil a tím zřejmě skončila i její naděje, že se k ní vrátí a našla si jiný vztah. Problém je, že jsou spolu pořád v kontaktu kvůli práci. Že jsou spolu v kontaktu kvůli práci chápu, ale už míň, že ho zve na tenis, na kolaudační oslavu bytu s jejím novým přítelem a teď dokonce na svojí svatbu, kam mám jít i já. Myslím, si, že pokud mezi nimi byla taková "chemie" a takový fyzický vztah, nemůže po rozchodu fungovat "normální kamarádství". Chápu, že se občas pobaví se svojí bývalou přítelkyní, se kterou byl 5 let a mají spoustu společných známých a čas od času se tedy potkají a popovídají si. Tohle mi ale normální nepříjde a strašně na ní žárlím. Je to naprosto iracionální pocit, který nedokážu ovládat, ale jakmile zmíní její jméno hrkne ve mě a zablokuju se a jsem na něj protivná. Samozřejmě si toho všiml, tak jsme se o tom spolu bavili a řekl mi, že nemám důvod žárlit, že miluje mě. Tomu věřím a věřím, že by mě nepodvedl, ale nemůžu si pomoct a pořád na ní žárlím. Teď přišel s tím, že nás ona zve oba na její svatbu. Já jsem se samozřejmě zase hned zašpracovala a řekla, že tam nepůjdu. On mi na to řekl, že je to na mě, že by byl ale rád kdybych šla s ním, ale že on tam určitě půjde, i když já nepůjdu. To mě hrozně naštavlo a pak jsem byla zase celej večer podrážděná a protivná. Možná jsem na ně na oba naštvaná neprávem (to si myslím taky, když o tom přemýšlím racionálně), ale emocionálně si nemůžu pomoct. Co byste dělaly Vy? Šly byste na tu svatbu? Díky za jakýkoliv příspěvek.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek29.11.2013 12:12

    Kdyby se vdávala moje "sokyně", ráda bych se šla přesvědčit, že to tak opravdu je :-D Taky si myslím, že ti to nakonec může pomoct :-)

  • Ahoj, vím, že je to pro tebe tohle těžký. Myslím si i ty víš že tě nepodvede, že tě miluje :) Mám podobný případ, ale být tebou tak tam jdu :) Buď se svým přítelem, buď šťastná a vím i když ti to nedá tak musíš to přijmout :) Jsou kamarádi, ale když ty změníš že nebudeš žárlit a nebude ti to vadit, tvůj přítel to ocení :) Hlavně ať kvůli ní nemáš hádky to by bylo špatný :) Podle teda mého názoru skus nežárlit, vzpoměň si na pěkné chvíle co jste měli spolu, važ si že ho máš a zapomeneš na tu jeho bývalku, spíše ti to nebude tolik vadit :) On tebe miluje ne tebe a on se s ní rozešel :) Takže můžeš být v klidu, ale chápu tě :)

  • Mě třeba přátelství s bývalými připadá celkem normální, když člověk žije s kvalitními partnery, tak by bylo vlastně divný se k nim pak chovat jako k cizím lidem, samozřejmě, když to má určitá pravidla a nesmí se překročit hranice, aby to nenarušilo důvěru v současném vztahu. Ale podle toho co píšeš, že spolu nebyli dlouho a šlo tam hodně o sex, tak v tomhle bych přátelství nehledala. Přijde mi trochu, že ta bývalá se snaží tvému příteli dokázat, že si polepšila, to zvaní na kolaudaci bytu, svatbu, přijde mi to takové trochu dětinská snaha o to, kdo "vyhrál" jejich rozchod. Nemůže to být třeba v tomhle?

  • Zažívám to samé, ale opačně. Můj přítel hodně žárlí na mého bývaléhé přítele s kterým jsem měla letitý vztah založený spíše na sexu,několikrát jsem se s ním rozešla a zase vrátila... teď jsme spolu v kontaktu na kamárádské úrovni, ale můj současný přítel se kterým jsem už tři roky na něj hrozně žárlí. Raději se vyhýbám jakékoli zmínce o něm... Na tu svatbu běž, snaž se být nad věcí... Tvůj přítel Tě miluje, Ty jsi jeho přítelkyně, ona pouze bývalá ;-)

  • Agnes.S29.11.2013 11:37

    šla bych tam, myslím, že právě tobě to může hodně pomoct, když uvidíš, jak je šťastná s někým jiným.

  • To co děláš je zbytečné. Miluje tě, je s tebou a už je to jen kamarádka, která má navíc už svůj vlastní život. Mám jednoho takového kamaráda. Chodili jsme spolu 18 měsíců, ale každý si představoval život úplně jinak, tak jsme se rozešli. Navštěvujeme se, když je nějaká akce tak u nás i přespí, s přítelem si rozumí a není vidět nějaká zášt. Já byla první, komu volal že si našel novou partnerku, a že je štastný. Nesmíš vidět za vším nějaký podraz a nenechat pracovat fantazii co by kdyby.........

  • Určitě bych na tu svatbu šla, obzvlášť pokud tam tvůj přítel opravdu půjde tak i tak. Je lepší když tam bude s tebou než sám. To že žárlíš chápu, ale pokud on se s ní kamarádit bude, tak je lepší to žárlení nedávat najevo a raději se s tím smířit, udělat si z ní taky kamarádku. Je určitě lepší, když jeho teď už kamarádka bude mít na tebe dobrý názor, než když budete nepřátelé.

  • Nebuď blázen a na svatbu běž... :) přece jí nevyklidíš pole a nenecháš ho tam jít samotného... Ale taky by mě to štvalo. Jemu by nevadilo, kdyby jsi se scházela se svým bývalým a on tě někam zval? Zkus se ho na to zeptat takhle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 234 otázek, kterým se dostalo 271 626 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist