Byt s nekym bez lasky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #277790 12.11.2017 11:31

Ahoj, prosim o radu, znam skveleho muze, co ma vsechny vlastnosti co jsem kdy prala, aby muz mel, on me miluje, ve vsem si rozumime, snasi mi modre z nebe, ale ja ho nemiluju, je to pro me proste super kamarad...a ja ted nevim, jestli s nim byt, jestli je mozne byt v takovem vztahu, jestli to muze mit budoucnost. Vzdycky jsem zakladala vztah na velike lasce a pak mi zbyly jen oci pro plac. Mate nekdo podobnou zkusenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě je lepší vztah na dlouhodobém přátelství než na vzplanutí velké lásky. Netvrdím, že člověk má žít s kamarádem, ale že ta velká láska často pomine stejně rychle, jako přišla. My jsme s mužem byli asi pět let jen spolupracovníci, potom jsme si začali stále více rozumět v tom, jak uvažujeme, jak přistupujeme k životu, začalo nám být s námi dobře, začali jsme si cenit vlastnosti toho druhého, až jsme zjistili, že ten druhý je pro nás ten nejlepší přítel na světe. A oba chceme mít za manžela/manželku současně nejlepšího přítele, na kterého se obracíme jako na prvního ve všem. Láska prostě vyrostla postupně z hlubokého přátelství. A myslím si, že je to tak stabilnější.

  • interstellar12.11.2017 13:16

    Záleží na tom, jak jde sex, jestli tě přitahuje. Pokud si nedovedeš představit, že s ním budeš i do budoucna souložit s nějakou pro něj přiměřenou frekvencí, nešla bych do toho. Pokud budete po roce jako bratr a sestra, protože nebude chuť, je to vůči chlapovi nefér.

  • Já šla do jednoho vztahu z rozumu, zamilovanost jako trám se časem dostavila (asi po 3 měsících) a vydržela až do rozchodu po 4 letech, růžové brýle mi spadly až po rozchodu.
    Dala bych tomu vztahu šanci, pokud tě tedy přitahuje, a uvidíš. Když budeš cítit, že to není ono, rozejít se s ním můžeš kdykoli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist