Bylo to zneužití?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #363954 1.3.2020 21:59

Dobrý den,
předem se omlouvám, že můj dotaz je celkem "nestandartní" a možná si někdo bude myslet, že jsem si to vymyslela, ale vím, že se tady v rámci poradny řeší i takové otázky a zajímal by mě pohled jiných žen, třeba i těch, které mají děti a možná to vidí jinou optikou.
Jde o to, že když jsem měla asi 6 roků, občas mě hlídal můj bratranec, bylo mu asi 14. Byl na mě hodný, ale když jsme byli sami, nutil mě hrát "úchylné hry", v té době jsem tomu vůbec nerozuměla, ale došlo k tomu, že jsme spolu několikrát měli orální styk (nic dalšího se vlastně nestalo, panenství mi nevzal, ani se o to nepokusil). Samozřejmě se mi to vůbec nelíbilo, ale nevěděla jsem co dělat, vlastně jsem neudělala nic, akorát jsem s ním nechtěla zůstávat v jedné místnosti sama. Možná to bude znít divně, ale i když jsem se ho na jednu stranu trochu bála a to, co jsme dělali se mi hnusilo, na druhou jsem ho měla moc ráda. Když jsem povyrostla, přestal se s námi stýkat, viděla jsem ho asi jednou ve 12 a to se na mě vlastně ani nepodíval, jako bych byla vzduch.
Ale dodnes mi vrtá hlavou, jestli to bylo zneužití nebo jenom nevinná dětská hra? Bavila jsem se o tom totiž s jednou kamarádkou a jí se asi v 10 stalo něco podobného, nebyl to teda jiný příbuzný, ale to co se stalo mně, ji jako nic tragického nepřipadalo, takové věci se prostě stávají, jenom se o tom nemluví. Něco jsem si o tom zkoušela přečíst, ale nevím, jestli tomu úplně rozumím, na jednu stranu jakákoliv sex. aktivita s dítětem je prý špatná, na druhou stranu děti jsou zvědavé a experimentují, hrají si na doktory atd.
Co si myslíte vy? Moc děkuji, pokud jste to dočetli až sem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik2.3.2020 8:16

    Rozhodně jde o zneužití. Ve 14 letech si už plně uvědomuje, co dělá. Možná to byla zvědavost, ale za hranicí všeho slušného. Bohužel takových případů je moc a ani se nedostanou na světlo a dětská duše tím trpí a může to mít na psychiku nedozírné následky do budoucna. Bylo by dobré si o tom s někým promluvit.

  • Tak podle mě to co popisuješ, má do nevinné dětské hry daleko - tak bych to označila, pokud by vám oběma bylo 6 let - ne pokud je jednomu 14.
    Ve 14 letech už člověk ví co dělá, možná není svéprávný de jure, ale jinak ano.

    Podle mě to zneužití poměrně jednoznačně bylo a nezlehčovala bych to.

  • Me se libi ze se minusuje o stosest i kdyz v komentari pisu ze jsem to myslela jinak a blbe jsem to napsala...:-D

  • Pokud mu bylo ,,asi,, 14, řekla bych ze byl spise zvidavy, mozna to nekde videl a tak chtel zjistit co to ma delat :-D... Zvlaste pokud se pozdeji o nic nepokousel, asi bych v tom nevidela nic zleho. A mas pravdu, vim o několika pripadech mezi bratranci/sourozenci, kdy se deti ci pubertaci dali nevinne zkoumat sexualitu..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist