Bydlení s přítelem po pár dnech vztahu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378242 10.10.2020 0:14

Ahoj, chci se zeptat na váš názor, zkušenosti...Mám nového přítele, dosti čerstvě - jsme spolu týden. Já byla/jsem momentálně v situaci, kdy hledám podnájem, protože bydlení s rodiči už je neúnosné a neustále se hádáme. Do toho jsem začala nový vztah. Co se citů týče, myslím, že až u něho jsem poznala, jaké to je, když přeskočí jiskra a jaké je se opravdu zamilovat. Předtím jsem měla přítele přes 3 roky, kdy jsme se vídali hlavně o víkendech a při plánování společného bydlení, jsem zjistila, že spolu nevydržíme víc dní vkuse. To samé bylo i u mého druhého vztahu. Jelikož hledám byt a můj nový přítel je taky ve fázi, kdy sháněl podnájem, řekli jsme si - proč to nezkusit spolu? Sice je to brzy, ale alespoň se dobře poznáme a nebudeme "ztrácet" případně čas, jako jsem to měla u předešlých vztahů. Jelikož mám věk, kdy bych se chtěla postupně usadit a tak do 2 let založit rodinu, nechci ztrácet čas s někým, s kým pak nebudu schopná vyjít ve společném bydlení. Ale stále mi to přijde dost ulítlé, po tak krátké době...mluvíme o tom narovinu a já osobně do toho chci jít, jen jsem lehce z toho všeho nervozní. Zítra máme prohlídku bytu, zrovna se objevila skvělá nabídka a kdybychom ji odmítli, tak pak můžeme čekat třeba půl roku než se něco objeví a to já doma tak dlouho stejně nevydržím...jaký na to máte názor?po jak dlouhé době jste se s přítelem sestěhovali? Děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen10.10.2020 12:38

    My se sestěhovali po měsíci a teď už spolu jedeme 16 rok:-)

  • Francy10.10.2020 7:55

    Na jednu stranu, je to tak jak píšeš, zjistíte velmi rychle, jestli to spolu dáte. Ale měla bys mít taky plán B. Odcházet od někoho, s kým bydlím je mnohem těžší, než se s ním jen přestat scházet. Taky bych řekla, že se připravíte o ty nejkrásnější začátky vztahu, ale to asi každý vnímá jinak :-) Já bych do toho nešla, člověk se má především spoléhat sám na sebe.

  • Rebeca10.10.2020 18:44

    Je to vzdycky o domluve, pokud jsou oba pro a jeden druheho do niceho netlaci, tak proc by ne? :)

    Ja byla vzdycky pro, sestehovat se co nejdriv. Aspon pak clovek o to driv uvidel, jestli se ti dva dlouhodobe snesou. Ono schazet se kazdy den neni ani omylem totez, jako spolu doopravdy zit, videt, jaky ma ten druhy predstavy o cistote, poradku, nebo i jakou ma financni gramotnost ohledne fungovani domacnosti atd.

  • chmelinda11.10.2020 0:52

    Upřímně, máte co ztratit? Maximálně to nevyjde a najdete si jiné bydlení. Já bych se toho nebála, zkusíte a uvidíte. Mám kamarádku, která byla s partnerem 5 let, pak spolu začali bydlet, všechno bylo super a po deseti letech (5+5 let) šli od sebe. Ona si pak vzala chlapa asi po dvou měsících vztahu a jsou spolu 12 let, mají 2 děti a jsou pořád spokojení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist