Bydleni s pritelem na koleji

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32781 2.1.2013 1:05

Ano nebo radeji ne? Bojim se ze bychom si za chvilku lezli na nervy. Zkusenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S partnerem jsme chodili krátce, když jsme se nastěhovali na partnerské koleje (jako s manželskou postelí). Je to už 9 let, nikdy jsme netrpěli ponorkou a loni jsme se vzali. Podle mně jako forma poznání to není špatný. Lepší poznat teď, než za pár let litovat s koupeným bytem :-D.

  • Pokud tu možnost máte,tak proč to nezkusit:-)

  • lulatko2.1.2013 8:02

    Je to to samé, jako kdybyste se rozhodli jít do společného bydlení. Kamž nakonec dřív nebo později směřuje každý vážný vztah. Asi málokdo má v manželství zcela oddělené domácnosti. ;) Spousta partnerů-studentů tak bydlí v dnešní době v pronájmu - ono už to vyjde skoro stejně finančně jako kolej. Jestli to spolu myslíte vážně a ani jeden z vás by neměl pocit, že je do něčeho tlačen proti své vůli, šla bych do toho. Alespoň byste zjistili, jestli spolu opravdu vydržíte se vším všudy, co ke každému z vás patří. :) Jako základ ověření možného budoucího společného fungování ve vztahu víc než doporučení hodné! :)

  • Já za chvíli taky půjdu na vysokou a domlouvali jsme se s přítelem, že spolu budem bydlet na privátě (doufám, že něco seženem). Už moc se na to těším a dá se to vlastně brát jako taková zkouška vztahu. Jak říkají holky, je lepší se rozejít po chvíli než po x letech s koupeným bytem a dítětem na cestě.
    Já bych do toho rozhodně šla už jenom proto, abych byla s přítelem co nejvíc. A k té ponorce. Přece tam nebudete 24 hodin spolu. Chvíli bude každá z vás ve škole, na nákupech, s kamarády nebo v hospodě. Takže být tebou, tak se toho určitě nebojím a jdu do toho. Hodně štěstí:-)

  • Ahoj, já myslím, že pokud tu možnost máte je to super. My jsme se spolu sestěhovali asi po roce vztahu a žijeme spolu už pátý rok. :-)

  • Tady je spousta věcí, které musíš pořádně promyslet.
    U nás třeba koleje ani nedávají, prostě jsou zvlásť kluci a zvlášť holky a dohromady Tě dají jen v případě, že jste manželé nebo prokážete, že delší dobu žijete ve společné domácnosti. Tady by pak byl řešením byt ;)
    Ale zase ber to tak, nevím, jak náročnou školu máš vybranou, ale já jsem momentálně ráda, že tady přítele nemám. Samozřejmě chci být s ním, to ano, ale já bych nebyla schopna se učit, kdybych věděla, že ho mám vedle sebe.

  • Ahoj, my první semestr bydleli každý jinde, ale stejně jsme za sebou pořád jezdili, takže druhý semestr jsme spolu začali bydlet. Ne teda na koleji, ale v bytě. Jsme spolu už 9,5 roku:-) Pravda je, že občas nějaká hádka byla, občas to hrozilo rozchodem, ale tak to je ve spoustě vztahů. Aspoň to prověřilo, zda to myslíme oba dva vážně.

  • já bydlim taky s přitelem na koleji, bydlime na jizaku v tech novych kolejich a bez problemu. Zkus jim napsat: http://www.apartmanstudent.cz/kontakty.html :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist