Budit na kojeoní

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49845 8.12.2011 11:01

Ahojky, vím, že toto téma už je tu probráno nesčetněkrát. Jen si, ale stejně nevím rady. Mám doma 14denní holčičku. V porodnici jsme měly žloutenku, takže jsem ji musela na kojení budit (i kdybychom ji neměly stejně by mě nutily ji budit). Teď jsme už doma a žloutenka je pryč. Při návratu z porodnice jsem byla nadšená. Malá se budila po 2,5 přes den a v noci po 4-5hodinách. Už ale dva dny by pořád jenom spala. V noci vydrží i 6 hodin a přes den klidně i pět. Doktorka mi říkala ať ji určitě budím, jenže když to udělám sice se nají, ale pak je nevrlá a nemůže třeba dvě zabrat .Je pravda, že pak u prsu vydrží hrozně dlouho třeba i hodinu na to mi doktorka řekla, že ji mám krmit maximálně půl hodiny, že pak mi stejně devastuje bradavky a prý se aspoň dříve vzbudí. Bojím se, abych takhle nepřišla o mléko, byl to takový boj než jsem se rozkojila. Moc dík za rady zkušenějších.

Moc děkuji za odpovědi. Zkusila jsem včera celý den a noc nebudit a divila jsem se kolikrát si malá řekla :o).V noci až po šesti hodinách a přes den si dala záležet. Víc jak půl hodiny krmit nemůžu malá pak vzdychá škytá a blinká - takže se určitě přejidá. Doktorka říkala budit, ale člověk na ně nemůže vždy dát to by se pak z toho jeden zbláznil. Ještě jednou děkuji za reakce.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    tvoje malá sice měla žloutenku a buzení v prvních dnech bylo i na místě. Te´d už jí je ale 14dní a je potřeba aby si nastavila svůj režim.
    Takže podle mě bys měla kojit kdykoliv a tak dlouho jak dítě chce- řeči o devastaci bradavek jsou mýtus a nesmysl. Řiď se miminkem, jedině tak se dá vyvážit tvorba a spotřeba mléka. Neři´d se žádnými danými časy ani intervaly...je to nesmysl a pediatři se toho stále drží. A až nastane problém s kojením nebo pribíráním, tak ti pediatr s lehkostí poví- No tak dokrmujte a tečka..
    Takže nebudit a kojit kdykoliv si řekne..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, na kojení jsem dítka taky nebudila. Pokud není nemocné, řekne si samo. S tím delším kojením souhlasím s paní doktorkou. Ani ne tak kvůli tomu, že by ti mělo devastovat bradavky. Ale spíš, že si dítě velmi rychle zvykne na uklidňování u prsu a pak už to nemá spojené s krmením, ale s uklidňováním - a to není dobře.

  • Ahoj.
    Co vím tak mé sestry obě děti měli žloutenku a stejně je nebudila. První se budil sám po dvou hodinách a druhého nechávala spát. Pak akorát, když měla pocit, že má méně mléka, tak Matyho budila, ale to vždy většinou jen týden a pak ho opět nechávala spát.

  • já na kojení nebudila, u mého nespavého dítěte byl zázrak, když taky někdy usnul a tak jsem ho nechala vždycky až se sám vzbudil a tak to dělám doteď, když spí tak spí, jakmile bych ho vzbudila jindy než on sám chce je to umrčený otravka.
    V porodnici jsme s kojením bojovali a já z ní odcházela smířená s tím, že bude na UM, až doma v klidu nám to teprve pořádně šlo a nemusela jsem ničím přikrmovat.

  • Já jsem své 2 dcery budila jen v případě, že už jsem nevěděla co s mlíkem a od šestinedělí spaly celou noc obě.

  • Já nebudila ani náhodou. Jakmile má mimi hlad, ozve se. Pokud máš mléka nadbytek, odstříkej a popřípadě zamraz, bude se to hodit ;-)

  • ahojky ja jssem doma taky nebudila :-) když detatko prospíva a pekne papá když se prospí tak není duvod..

  • Budila bych pouze v případě neprospívání miminka. Jestliže vzorově přibírá, pak je to nesmysl. Laktace se sama upraví dle potřeby, když budeš mít nadbytek, tak odstříkej do úlevy a schovej si ho do mrazáku.
    O devastaci bradavek vím své, rozhodně nekoj zbytečně déle než půl hodiny až třičtvrtě hodiny, brzy se naučí pít efektivněji, děti jsou schopni napápnout se i za pět minut...My kojili max 15 minut, aby se malý nepřepíjel, pak mi strašně blinkal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist