Budit na kojení?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19147 21.3.2011 20:02

Ahojky holky...Mam ani ne týdenní miminko a dokáže spát i 5,6 hodin v kuse aniž by se vzbudila na kojení...myslíte že jí mam nechat spát a počkat až se vzbudí sama nebo jí mam třeba po dvou po třech hodinkách vzbudit?děkuji

děkujuuu...tak já jí ještě necham... :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, nechci a asi Ti nedokážu poradit. Moje dceruška v noci spala i 12hod v kuse. Ze začátku jsem byla ráda, vyspala jsem se. Ale postupně jsem to řešila právě z důvodu kojení. Doktorka radila ať nebudím, okolí kolem mě, že určitě jo. Váhala jsem a rozhodla se, že budu zkoušet budit alespoň 1x za noc. Dcerušku jsem probudila, přiložila k prsu, ta 2x zatáhla a konec. Usnula jako špalek. Takže jsem jí prostě nebudila. Je pravda, že určitě díky tomu jsem začala mít problémy s kojením. Kojila jsem 6měsíců, ale přes den jsem jí měla u prsa skoro furt. Určitě jsem dělala něco špatně, ale jsem ráda, že jsem vydržela kojit alespoň do 6měsíců. To byl můj minimální cíl.
    Tak ať se Ti daří kojit dle tvých představ :)

  • Ahojky,
    pokud ti prospívá, pak bych nebudila, v období šestinedělí by neměla být přestávka mezi jednotlivými kojeními delší jak 6 hodin. Takže bych nebudila, ale pokud bys cítila pnutí v prsou, tak bych alespoň něco odstříkala, aby nedocházelo k pomalému ubývání mlíčka. Nebo to můžeš udělat tak, že přes den budete dodržovat intrvaly okolo těch tří hodin a v noci nechat spát s tim, že odstříkáš. Mimčo se tak rychleji naučí rozlišovat denní a noční spaní. Ono se to může za pár dní zase změnit, většinou okolo toho 3. a 6. týdne dochází ke spurtíkům, takže mimčo vyžaduje častější kojení.

  • Já mám tu zkušenost, že když mimčo vzbudíš, tak stejně dvakrát popotáhne a spí dál. Vzbudila bych mimčo opravdu jen, když by byla prodleva moc velká (více jak 4 hodiny ve dne a 6 v noci). Sama nejlépe poznáš, co je pro vás to nej.
    Přeju bezproblémové kojení a krásné a šťastné mateřství.

  • já to řešila tak, že jsem budila, protože malý se na jídlo nebudil skoro vůbec a nebylo by časem mlíčko, navíc noční kojení podporuje laktaci, takže buď přiložit spící mimi, aby došlo ke stimulaci bradavek, ono přeci jen něco málo zhltne a nebo po těch 4hod odstříkat do úlevy, ale sama poznáš, kdy už ti prsy pnou, mě se to pak začalo upravovat, pak spal asi 6-7hod v kuse, to už jsem neodstříkávala, bylo to na hraně únosnosti a pak vše vypil a dneska je větší a v noci se budí po 4-5hod, přes den po dvou...ale určo se nějak snaaž mlíčko dostat ven, jinak o něj přijdeš....

  • Ahoj, moje male ted bezi ctvrty tyden a v noci vydrzi taky tech pet sest hodin spat, to ji nebudim. pres den ma tak tri hodinky intervaly, takze je to tak jaksi ok :) asi bych nebudila, 5,6 hodin neni zadna hruza. ja kdyz malou vzbudim na kojeni tak stejne jist nechce, ani se mi nepodari ji prilozit,muzu rtiky drazdit jak chci, ona stiskne dasna a semkne pevne rty a nedostanu se dovnitr ;) proste mimi samo vi, kdy potrebuje. akorat jak pise janule kdybys mela problem ty s mlekem tak odstrikavat, abys o mlicko neprisla anebo nemela bolestiva prsa... tak hodne stesti a at ti mrne pekne roste :) my nastesti zatim krasne pribyvame ;)

  • mně řekli v porodnici BUDIT pediatrička mi řekla, že NEBUDIT, že si dítě řekne sama a pak si vyber, že? ale počkej na marinerku, poradí ti.....

  • Mě řekla sestra u mého gynekologa v noci nebudit, dítě má reflex a pokud má hlad tak se vzbudí až ten hlad dostane a ty se alespon vyspíš, já teda budit nebudu pokud bude pěkně spinkat, ale dítě musí být samozdřejmě zdravé a prospívat, jiné je to u nedonošených dětí nebo dětí s nízkou porodní váhou :-)

  • Ahojky,já už v porodnici budila,bylo to hrozné,byl to na radu sester,u druhého mimča už to nebudu praktikovat,jedině v případě nalitých prsou.Ono se ti beztak začne v noci budit a pak budeš vzpomínat jak ses krásně vyspala.Těch 5-6 hodin je,myslím, v pořádku.

  • Taky jsem budula jen v porodnici, doma jsem ho nechala spát i 5 hodin přes den. Sestra u dětské lékařky mi řekla, že te ne, mám prý budit po 3 hodinách. Já ho stejně nebudila a prospíval. Kamarádka dala na povel doktorky, aby budila a tak se jim rozhodil rytmus, že se pak malá budala každou hodinu. Ale musíš určitě vědět, že prospívá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist