Budit miminko na kojeni?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391807 22.2.2019 3:48

Dobry den mile maminky, jdu si k vam pro radu. Mam miminko, 10 tydnu, a prospalo by mi nejspis celou noc. Cca po 5 hodinach budim. Je to spravne? Vecer mi prijde, ze uz nemam dost mleka, miminko se u prsu vzteka (vecer je i stridam). Nechci o mleko prijit. Miminko ma 5,6 kg (pri porodu 3,2 kg). At se snazim, jak se snazim, mleko neodstrikam. Ani kdyz mam na jednom prsu miminko a na druhem odsavacku. Take nechci, aby takto male miminko stradalo. Moc dekuji za vase rady a zkusenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nebudit. Když se samo na jídlo nebudí, není důvod ho chudáka budit a nutit do jídla. Raci se pořádně vyspi 😉

  • terryk22.2.2019 7:04

    Pokud správně pribira, nebudila bych ho. Kdybys měla večer málo mléka a dítě mělo hlad, pak vez, že se ti budit bude. Spíš bych řekla, že mu už mléko neteče tak snadno jako dřív, a proto se vzteka. Zvlášť večer, kdy už je třeba unavené a chce spát.

  • Klidne spi a nebud ;-) Sice na laktaci je nejlepsi nocni kojeni, ale pribira ti krasne, takze mleka mas urcite dost. Ja kdyz maleho budila, sice se probral, ale stejne netahal a chtel dal spat, tak jsem ho akorat nas*ala :-D A to, ze neodstrikas nic neznamena. Laktacni mi rikala, ze miminko saje jinak nez odsavacka a ne vsem tedy odsavat jde, i kdyz mleka maji dost. A to rozcilovani asi bude souviset s unavou. Taha min, tak trva dele, nez to roztaha, tak se rozciluje ;-) Muj to dela vecer taky - prso v pusince a u toho se rozciluje, ale jen to zacne tect, je klid.

  • V 10t bych v noci uz nebudila pokud prospívá a nemá hlad. Muze se jednat i sprut, po šestinedělí se laktace ustali a mlíčko neteče tak dobre. Ale na druhou stranu se rika, ze noční kojeni je pro tvorbu mléka důležité.

  • sisterrys22.2.2019 21:44

    Souhlasím s holkama, nebudit. Doba, kdy se bude budit častěji ještě může přijít (vlastní zkušenost, od cca 5. měsíce vstávám 4x za noc, do té doby se budili obě děti 1-2x), tak si to užívej;-).
    A jinak se mi obě děti u prsa večer vztekali, když už chtěli spát. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist