Brýle pro dceru

Otázku položila: GitulkaV 6.10.2020 17:10

Zdravím, poradíte kam zajít s dcerou vybrat brýle? Má 14 let, určitě ještě nebude mít dospělácké obroučky, ale v každé optice brýle pro děti nemají, díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Eva106.10.2020 20:01

    Taky chodím do normální optiky, co je ve městě, projdu více optik, brýle si vyzkouším a vyberu ty nejlepší.

  • Francy6.10.2020 18:56

    Já nosím brýle od 4 let a vždy jsem je v optice sehnala, kde taky jinde? 🤷‍♀️ Mám lepší zkušenosti s malými optikami, ve velkých jako GrandOptical apod jsem nenašla ani jedny brýle, co by se mi líbily.

  • interstellar6.10.2020 20:19

    Myslím, že ve 14 klidně může sáhnout po dospělých obroučkách. Nikdy jsem nenosila dětské a mám brýle od 12. Když se podívám na holky v pubertě, taky mi nepřijde, že by nosily něco jiného. V optice se měří šířka obličeje a podle toho se vybírají obroučky. Užší obličej je ve výhodě, bývá větší výběr. Také doporučuji obejít několik optik a všude co nejvíc zkoušet (taky je dobré moc neposlouchat prodavačky, které samy nenosí brýle).

  • Není důležité, jestli jsou brýle dospělácké nebo dětské, ale aby vyhovovala jejich šířka. Brýle, které jsem si pořídila v 7. třídě, mi šířkou vyhovují dosud. Důležité také je, aby se dceři líbily - aby je chtěla nosit. Určitě je dobré obejít více optik, pokud máte tu možnost. Já mám každé brýle z jiné optiky. Také v cenách mohou být velké rozdíly. Držím palce, ať vyberete dobře

  • Dobrý den, asi před měsícem jsem s dcerkou řešila stejný problém. Už jí nebyly dětské brýle, ale ještě jí neseděly ani dospělácké. Pomohla nám nakonec paní v Orange Optik, kde jsme byly s dcerou skoro 2 hodiny. Vybraly jsme nakonec krásné brýle a dokonce jsme ušetřily skoro 2.000,- korun. Jsme z Prahy.

  • lucka1416.12.2021 18:55

    Ahojky, zrovna jsme s dcerkou v tomto týdnu řešili podobný problém - je jí 13 let a potřebovala nutně dioptrické brýle na čtení kvůli povinné četbě ve škole, kterou bez nich prostě nezvládala a hrozně jí bolela hlava. Báli jsme se, že nebudeme moct najít žádné designově povedené, ale naštěstí jsme narazili na eshop https://www.hotovebryle.cz/ , kde mají skutečně široký sortiment.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist