Boulička po očkování proti tbc

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26441 25.2.2012 22:07

Ahoj, potřebuju poradit, co mám dělat s tou bouličkou plnou hnisu, co se vytvoří po očkování proti tbc? co se s tím dělá? moje dcerka je cca 6 týdnů po očkování a ta boulička se jí udělala, mám to nechat být?

Až bude mít někdo podobný problém jako já, tak doporučují vřídek potírat roztokem Chamomilla TEVA, je to heřmánek s lihem, vřídek potírám třikrát denně a po prvním dni je jasně viditelné zlepšení.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ty s tím sama nic nedělej, doktor jí to zřejmě strhne a zbaví toho hnisu (dělá se to i opakovaně) a asi budeš dávat heřmánkové obklady. Ale počkej až na doktora, on ti řekne co a jak. Je to celkem běžná reakce. Jen vám kvůli tomu ale odloží další očkování, dokud se jí to nezahojí úplně.

  • micika25.2.2012 22:52

    A můži se zeptat kolik je deři, Jakto,že jste dostali očko na TBC? My už ho neměli a mě se to až tak nelíbí, nepříjde mi to tak vzdálená a nevymícená nemoc..

  • Určitě s tím sama nic nedělej, zavolej Dr. a poraď se s ní. Já se po tom už taky začnu pídit, zda by nás nenaočkovali už v porodnici.

  • Ze své vlastní zkušenosti ti můžu říct, že s tím vůbec nic nedělej a hlavně nedej dopustit, aby se to odlouplo. Vždycky jsem si na to dávala náplast a s každým sundáním náplasti se mi takovej ten jako by už stroupek odloupnul a teď z toho mám hodně hnusnou jizvu.

  • Ahoj, když jsem byla s malým na očkování, tak mi řekli: může se mýt mýdlem a vodou, ale hlavně ničím nemazat, i když to bude hnisat. Prostě to nechat být, nezasahovat. Po 6 týdnech kontrola u OL

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist