Boulička na hlavě miminka

Otázku položila: Petra12345 29.11.2020 11:01

Ahoj holky, už si nějak nevím rady, jak se uklidnit, tak mě napadlo, jestli jste se s tím někdo nesetkal... Už když se malá narodila, nahmatala jsem jí vzadu na hlavičce malinkatou pohyblivou bouličku, paní doktorka v porodnici mi řekla, že to mám sledovat, aby nerostlo, ale že to nic není... Raději jsem to ukázala i naší paní doktorce a ta také, že to nic není (žádné vyšetření, žádné vysvětlení)... o pár týdnů později mi přišlo, že se boulička zvětšila, je velká asi jako hrášek (mohla se zvětšit tím, jak jí vyrostla hlavička), tak jsem to doktorce opět ukázala, opět na to jen sáhla, řekla, že to trvá než se to vstřebá a tím to haslo... jenže já se prostě bojím. Malé teď budou tři měsíce a je to na tý hlavince i vidět, hrozně se bojím, že to je něco vážného a zanedbá se to. Už nevím, koho se zeptat :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dobrý den, nevím kde na hlavičce. Syn měl také, skoro až na krku, ale časem se ztratila.
    Ale neříkám, že je to stejný případ.
    Držím palce ať se to vstřebá.

  • Mozna bych zkusila resit dal a trvala bych na vysetreni. Ja jsem malemu nahmatala boulicku o velikosti hrasku pod hrudnickem v oblasti zaludku, doktorka se divila jak jsem na to vubec přišla, sama to poradne nemohla nahmatat.. poslali nas na sono. Bylo receno ze to vypada nejspis jen na nejakou tukovou bulku.
    Drzim palce at je to ok, nenechte se odbyt.

  • Může to být kefalhematom. Je to velmi časté a nic to neznamená. Stává se to při průchodu porodními cestami, kdy je na nějaké místo vyvíjen větší tlak. Dětská hlavička se musí při průchodu z bříška na svět stlačit. Proto mají děti někdy hlavy sisate a s boulickami. Časem se to spraví samo. Dcera měla na hlavě hematom, protože hlavička byla hodně veliká. Měla ho tři měsíce po porodu a pak se sám vstřebal. Neřeš a užívej si miminka.

  • Zdravím, dcerka měla také vzadu na hlavičce takovou bulku (jakoby vzadu pod ouškem). Dr. říkala, že je to tuková bulka a že se ztratí a opravdu se tak stalo. Dnes má dcera 8 let a nemá tam nic ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist