Bolesti kloubů po porodu a při kojení

Otázku položila: samsonoh 21.11.2017 9:22

Holky, jdu si k vám pro radu, protože doktoři už jsou docela bezradní a nikdo mi nedokáže pořádně odpovědět. Už v těhu mě začaly bolet kyčle, nevydržela jsem spát na jednom boku víc jak hodinu. Fajn, řekla jsem si, že to po porodu přejde. Jenže nepřešlo, zhoršilo se to a navíc se to po nedávno prodělaném silném zánětu průdušek rozlezlo i do dalších velkých kloubů jako ramena, kolena a pak i do malých (zápěstí, teď kotníky a hlavně prsty na rukou a nyní už i na nohou). Každé ráno jsem ztuhlá jako zmrzlé psí lejno, musím to rozcházet, bolesti mě budí ze spaní a jakákoliv byť jen trochu větší námaha na prsty je také bolestivá (například jen otevřít blbou PETku). Kloubní výživu nemůžu, protože kojím. Doktorka řekla, že by to mohl být streptokok, který se mi tam takto usadil, ale už víc jak týden čekám na výsledky. A tak se chci zeptat - zažila jste to některá? Jestli ano, jak jste postupovaly? Existuje něco přírodního, co můžu jíst/pít, ať do sebe hned neláduju prášky? Už jsem opravdu v koncích a bolest se jen zvyšuje :-( Děkuju za všechny odpovědi.

Holky, tak jsem konečně dostala výsledky. Krev mám úplně čistou, ale jakože úplně, prý být ještě čistější, tak se v ní uvidím :-) Takže jsem dostala žádanku na revmatologii a půjdu si vyslechnout co dál. Stav se nezlepší, je to furt stejné.

  • 21.11.2017 14:24:03 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.11.2017 14:23:24 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eleyne121.11.2017 9:40

    Ja jsem nemela tak hrozne bolesti jako ty-bolely me jen kycle. Ale uzivala jsem Cemio Kamzik v dobe, kdy jsem kojila, a docela mi to pomohlo.

  • Taky mam velky problem s kyclema...rano lezu z postele jak starec...pres den při chování sotva lezu a non stop mi vyskakují...mam to od tehu, ikdyz kycle jsem nemela stabilni nikdy, mam hypermobilitu kloubu...proc se nemůže kolagen?

  • Ja mela presne to jak poposujes o prstech na rukou me tak hrozne bolely klouby ze jsem si ani neotevrela flasku apod :-( vecer to bolelo desne (bylo mi receno ze je to normalni pry ze stresu) no nevim .. pomohl mi ibumax je to silnejsi ibalgin a je na revma a zanety a po naky dobe cca 2tydnu to přestalo nevim zda praskama nebo proste ze se to v tele srovnalo ale presne jak popisujes ztuhlost a bolest.. me ale jen klouby na rukou

  • Asi bych zkusila wobenzym, pokud se tedy může při kojení, ale myslím, že ano. Je to protizánětlivé a tak celkově. Myslím, že bys tím nic nepokazila. Zkus se na to zeptat. Kdy ti mají přijít výsledky?

  • A co revma? Mamce se objevilo ve 30...

  • Ahoj me se po porodu tohle rozjelo v zapesti. Silene bolesti, nemohla jsem ani chovat malou. Rano jsem vstavala se slzama na krajicku. Neresila jsem to a mazala brufenovyma mastma, stahovala atd. Pres leto se to trochu zlepsilo ale jinak me ta bolest dohnala k lekari ale az po dvou letech. Jsem lrava ze jsem si porad hrala na hrdinku. Vysledek je zanet slach uz ve chronicke forme. Narval mi do ruk kortikoidovy injekce a dal leky na 20 dni protizanetlivy a proti bolesti. Pomohlo to. Nastesti. Ale tim zanetem uz mam slachy a kosti zdegenerovany a na kostech mam vyrustky, co ty slachy drazdi. Takzr se to nrjspis vrati a bude nutna operace. Pokud mas zanet v kloubech, nejspis te nemine prechod na UM a poradna lecba. Pokud to podcenis, muzes mit dozivotni nasledky :'-( drzim pesti at je vse brzo ok. Silene to otravuje zivot. Me jednou ruce dokonce selhaly v nejmin vhodnou chvili a mala mi z nich upadla ba zem. Bylo ji 9 tydnu teprve :'-( nastesti vse ok.

  • petulinkaa1321.11.2017 19:39

    To je hrozny :-( ja mam zada v pr...v krizi,od te doby co mi pichali do patere u porodu male,aby mi dali spinalni anestezii,mam zada v pr....8-o takze chodim ohnuta,vstavam z gauce i 10 minut,ze sedu vstat katastrofa,z auta me pomalu nekdo vykopava,otaceni v posteli katastrofa,k tomu mi stoupla vaha o 20kg,zacinam 8.mesic a je to horsi a horsi a do toho musim zvladat vyklizet byt,barak,balit,nosit co jde ale je to hodne narocne!!! Nikdy jsem nechapala jak nekdo muze mit bolest zad,no kolikrat bych u toho brecela 8-o a nepomuze fakt nic,asi snad rehabka na ktere nemam ale cas 8-o vsichni me hlidaji,manzel at nic netaham,dela za me hodne veci a ja jsem z toho zoufala,bojim se co prijde opet po porodu.

  • Našla jsem zajímavý článek. Možná něco z toho pomůže. :-)http://www.magazinzdravi.cz/revmatoidni-artritida

  • Ahoj, tady se podívej, něco tam o bolesti kloubů píšou. https://www.biomag.cz/bolesti-kloubu/ Aby jsi to neměla artritídu. Snad to bude ok.

  • Co třeba přestat kojit a dát se radši dohromady?? Spokojená a zdravá matka = spokojené dítě.

    Jen si povzdechnu, že tohle nechápu. My ženský fakt kolikrát máme záněty a bůhvíco, ale kojit budeme jak vzteklý....já tomu prostě nevěřím, že i v těchto situacích, je to kojení tak strašně prospěšný a zdravý pro dítě. :-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist