Bolest zad vs. Bolest ledvin - jak rozeznat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33476 18.2.2012 14:45

Dobrý den,
asi třetí den mě bolí dole na pravé straně zad, myslela jsem, že to jde od ledvin, nasadila jsem urinal, ledvinový čaj, zvýšila příjem tekutin, hřála se el. dečkou...ale nic se nějak nezměnilo. Při močení problémy nemám, v moči není krev ani hnis, nemám ani zvýšenou teplotu. Chvilku to třeba nebolí vůbec, většinu času trošku (prostě tam něco "cítím"), semtam to zabolí trošku víc. Při chůzi mě to bolí o něco méně, než když sedím. Dočetla jsem se ale, že i když to bolí jen na jedné straně, může to být od zad - jak to rozeznám, zda je to od zad či ledvin? Kdesi jsem se dočetla, že se má vyskočit kus nad zem a pokud tam při dopadu zabolí, je to ledvina - to jsem zkoušela a nezabolelo, ale nevím, jak moc je to spolehlivý test :) Poraďte prosím. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mně na zjištění bolestivosti ledvin / při mých dvou zánětech ledvin/ vždycky pomohlo to, že jsem si dala ruce jakoby v bok s palcema na straně zad a palcema zatlačila v oblasti kam jsem dosáhla, pokud to byly ledviny, bolelo to, jinak ne. Ale asi nejspolehlivější je zajít si k MUDr. :-)

  • Zkus sis samovyšetření: Musíš si poklepat na ledviny hranou dlaně. Pokud tě to bude bolet na jedné straně, či na obou, měla bys k lékaři. :-):-)

  • Bolesti ledvin jsou většinou způsobeny zánětem a to bys zřejmě měla močové potíže, možná i teplotu. Já to tak při zánětu měla. Jak popisuješ, myslím si, že jsou to bolesti zad, ale těžko se to pozná. Myslím si, že by bylo lepší jít k lékaři.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist