Bolest při každém došlapu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421752 2.1.2020 12:11

Zdravím Vás, chci se tady zeptat a poradit jak mám dále postupovat. Už dávno mě trápila bolest u palce na noze jak končí nehet, ale nějak přestala. Dnes se projevila znova, ale takovým způsobem, že mě bolela i ponožka na tom a nemohla skoro nazout zimní botu a skoro ani nemohla chodit. Z palce u konce nehtu jsem vymačkla menší množství hnisu a pak už je voda dokola a bolí to stejně, nevím co mám dělat a co to je, bolí to jak čert a upozorňuji hnis a voda šla těsně z pod nehtu, mám to zarudlé..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle mě ti klidně mohl nehet zarust a proto se to zanitilo a bolí to. Jestli byl hnis někde na boku nehtů, může to být opravdu tím.. Ideálně vydensifikovat a pokud si nebudeš vědět rady, navštívit lékaře, který ti to správně ošetří :-)

  • vypadá to (jak píše ivisek7 ) že ti to zarostlo. mám s tím bohužel zkušenosti :(
    vymáčknout hnis nestačí. je potřeba odstranit ten nehet, který tam zarůstá a neustále způsobuje dráždění a tím zánět. rozpařit důkladně nohu a vystřihnout ten nehet z toho místa. pak důkladně vydesinfikovat. prevence je -dávat si na to pozor a nenechat zarůst.
    mně se to poprvé stalo ve 14 letech. po tom, co mi to dětská Dr léčila asi 2 měsíce mastičkama jsme vyžádali papír na chirurgii, kde se zhrozili, co mi s tím udělala. v lokálním znecitlivění sprejem mi ten kousek nehtu odřízl (až k lůžku), vyčistil, zavázal, druhý den koupat v heřmánku a za pár dní naprostá pohoda. od té doby jsem měla na té noze klid.
    pak se mi to několikrát opakovalo na druhé noze, kde mi to 2x dělal jiný dr, nakonec jsem s tím (když se to znovu objevilo) šla v 28 letech znovu na dětskou chirurgii, kde mi to Dr udělal jako tenkrát a od té doby pokoj.
    hlavně si případně nenech strhávat celý nehet - jsou i takoví sadisti, tak na to pozor. ono stačí odstřihnout jen kousek toho nehtu od boku kde to hnisá, aby se to tam uklidnilo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist