Bolest po odběru vajíček, možná ohss?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21283 23.2.2011 19:43

ahoj holky, jsem dnes druhý den po odběru vajíček. Mám neustále nafouklé břicho a hrozný tlak, bolí to při chůzi i při močení. Můžete poradit co pomůže? Opravdu stačí jen hodně pít a odezní to samo? Docela ráda bych se už vyspala a nebudila se při každém pohybu :-( Taky si nedovedu představit, že bych šla za 3 dny na transfer...

Děkuju, zítra jdu na transfer, bříško pořád nafouklé, ale bolest už o mnoho lepší. Uvidíme co mi řeknou doktoři, snad to nebude ničemu vadit. Pěkný večer všem a hodně štěstí!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky....měla by jsi hodně ležet a opravdu nic nedělat...Hlavně pij 3-4 litry minimálně. OHSS se projevuje zvětšeným břichem, nedostečně chodíš na záchod, máš pocit na zvracení a zadejcháváš se......pokud to máš, tak jdi hned do car na UZ aby se koukli, kolik volný tekutiny máš...popřípadně by ti mohli dát ALbumin do kapačky....
    Teď hlavně odpočívej a lež a hodně pij a lehčí dietu....:)

  • Prosim tě nejdřív mi přibliž ten odběr,jestli to vypadá jako při laparoskopii ta chromopertubace s porušením povrchu vaječníku jako dělali mě.Tak mě pomohl feniklový,mátový čaj nebo čaj Gynastan.A možná by pomohl paralen pokud je to akutnější nebo modrý panadol..
    Vaječníky teď tlakově velmi cítím každý měsíc o vou(nikdy jsem necítila)a při ms.

  • Ahoj, kamarádka má to samé. Oteklá a bolavá. Myslela si, že se zavodňuje, ale doktor jí řekl, že je to od těch dávek hormonů co si píchala. Vydrž a ať je ti brzo lépe a hlavně ať máš důvod se brzo radovat.

  • To znám to jsem také měla a doporučují hodně bílkovin (kuřecí maso ,mléčné výtrobky atd.).Já si koupila v lékárně i nějakou bílkovinu sušenou v prášku a přidávala si to do všeho .Bohužel jsem to neustála a málem skončila na punkci břicha .Byla jsem rozhodnutá ,že transfer nechci ,že si vajíčka nechám zamrazit a až budu vpoho tak pak vložíme ,ale příroda to vyřešila za mě ,když jsme s manželem na transfer šli tak nám řekli ,že se všechna vajíčka do rána rozpadla a tak ted stimuluji znovu .Poprvé jsem stimulovala Menopurem a ted mi dávají Puregon jen prý šetrnější tak uvidíme .Co jsi měla ty ?!

  • Ahoj, mě se tohle naštěstí vyhlo, ale doporučují hodně pít a bílkoviny, jak radily holky. Pokud to nepomůže, zavolej si do CARu, ať ti poradí. Držím pěstičky, ať to brzy odezní a ty můžeš jít na přenos.

  • Ahojda, já měla to samé co ty, zašla jsem si do CARu, udělali mi ultrazvuk, aby zkontrolovali, zda je v břiše volná tekutina, naštěstí nebyla, a dali mi na bolest čípky. Ty pomohly "přežít" ty nejhorší 4 dny, pak už to bylo dobrý a transfer proběhl. Držím palce!

  • Ahoj, také doporučuji co píší děvčata - hodně tekutin, bílkoviny i tu v prášku (Protifar, stojí kolem 200,-) a hodně odpočívat, ležet a maximálně jen na záchod. Já osobně nemám tak silné projevy, jen mě tlačí břicho když potřebuji na záchod, jinak to jde. Když jsem byla v úterý na transferu, tak mi prohlédli ještě vaječníky a mám je stále ještě moc veliké a tak jsem dostala injekce Fraxiparine, které si mám každý den píchat A dnes bych řekla že to je o hodně lepší. Tak zkus zavolat do caru a uvidíš oni ti poradí. :-) Jinak přeji hodně štěstí

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist