Bolest kloubu palce na ruce. Co by to mohlo být?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #330141 16.1.2017 20:53

Ahoj, už nějakou dobu mě trápí nepříjemný tlak u kloubu palce, který je nejblíž k zápěstí. Cítila jsem to vždy jen, když jsem rukou utírala například stůl. Ozýval se vždy takový nepříjemný tlak jako by mi tam něco překáželo. Jenomže asi poslední dva dny je to intenzivnější, takže už nic nedokážu utřít aniž bych u toho nesykala bolestí a ode dneška v té ruce už téměř nic neudržím.

Měla jste některá něco podobného? Netušíte co by to mohlo být? Jedná se o pravou ruku, která je hodně zatěžována a to nejčastěji prací na počítači. Kvůli práci jsem u něj do nedávna seděla třeba šest hodin v kuse a pořád jen klikala a klikala.

Nevíte o něčem, co by to mohlo trošku zmírnit? K doktorovi se teď dva dny nemohu dostat kvůli hlídání dítěte. To k doktorovi brát opravdu nechci.

Děkuji všem za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • caaat17.1.2017 15:00

    Jelikož je zima, tak to může být zánět šlachy. Já nemohla palcem vůbec pohnout, šla jsem do nemocnice, kde mi udělali rentgen, tam nebylo nic vidět. Na ortopedii mi udělali z krve test CRP a zjistili zánět v krvi. Takže nasadili antibiotika, ruku dali do dlahy na týden a byl klid. Měla jsem to asi z toho, že jsem každé ráno škrábala sklo na autě bez rukavice a ten led mi padal na ruku. Tak hodně štěstí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist