Bojkot kojeni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137264 8.5.2019 8:20

Ahoj holky, prosim o radu zaslouzile matky ;-) Malemu bude v nedeli 8 mesicu a od vcerejska mi zacal odmitat prso. Dostane fakt hysterak, jen se k nemu priblizi. Vcera jsem ho pres den "ocurala", kdyz jsem mu ho dala vestoje, totez dnes rano. Ale vecer si ho proste nevzal a usnul bez prsa normalne po odlozeni do postylky, coz bylo poprve. Chrnel celou noc a rano ho prekvapive taky nechtel. Jinak ji docela dobre, ma obed a odpoledne svacu a asi miliardu krupek behem celeho dne :-) Na lahev jako takovou zvykly neni, obcas mu davam po obede trochu napit z "cucacku", kde taky musi tahat. Na jednu stranu by bylo samozrejme fajn, kdyby se takhle "bezbolestne" odstavil, ale na druhou bych klidne jeste par mesicu kojila, abych se vyhla UM (nic proti, jen jsem lina a ty penize taky dokazu utratit i jinak ;-) ) Takze dotaz - prosla si tim nektera a prekonaly jste to? Nebo je to fakt konec? Pry mezi 7. a 8. mesicem je ten bojkot celkem obvykly, ale nevim, jak dlouho to muze trvat a jak dlouho to vydrzim(e). Hlady neumre, spis mi jde o ten pitny rezim a zachovani laktace. Diky moc za vsechny rady ;-)

Jenom bych doplnila, ze dudlika vubec nema. A ze nejsem nejaka fanaticka kojici matka, ktera by ho nutila. Spis mi jde o to, jestli to rovnou zabalit nebo to jeste nejaky cas zkouset ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je třeba holt přijmout přirozený vývoj a nenutit ho do něčeho, co nechce. Evidentně je čas na novou etapu.

  • jejda, my bohužel/bohudík (jak kdo uzná) ne. Malí měli prso na noc do 2 let :) dudlik nenaučen a prso žádané. ale znám několik kamarádek, kdy se jim prcek v 8 měsících odstavil. jiná odstavila v 7. :-)

  • buccaneerka28.5.2019 9:14

    Může být asi tak milion důvodů, proč nechce, ale myslím si, že to nebude konec kojení.
    Jak je na tom se zuby? Vyžaduje přes den něco kousat?
    Nebo nenaučil se teď něco nového?

  • almi8.5.2019 18:08

    Asi tě Maru nepotěším, ale mně se takhle přesně Týna odstavila, víceméně v tom samém období. Začala odmítat, já zkoušela nabízet, ale bojkot trval a asi v půlce 9. měsíce bylo po všem a nastoupilo UM. Menstruací to nebylo, tu jsem měla pravidelně už od šestinedělí. Jediné co, že se jí v tu dobu taky prořezávaly nějaké zuby. Doteď vlastně nevím, co to samoodstavení způsobilo.

  • Mně se takhle dostavila Gabinka v 9. Měsíci. Dávala jsem ji pak flašku jen jednou denně ráno, večer kaši a jinak pila vodu a čaj. Pro mě to bylo ideální, nedovedu si představit kojit dítě, které už chodí, má z toho rozum a tak. Doufám, že Sebik se odstavi taky takhle sám. Nechci kojit dyl jak rok. Ale zase nechci odstavovat nějak drasticky. Lepší, když to přijde samo. Ale je fakt, že u vás to přišlo docela brzy. Ale jestli kojit chceš dal, tak to nevzdavej, třeba zase začne chtít.

  • U nás bylo na odstavení nakročení někdy v 10mesicich a po několika dnech ho to přešlo a kojila jsem víc jak 2 roky.

  • MisaRu8.5.2019 22:19

    Mne se malý takhle odstavil sam uz v pul roce. Ze dne na den. :-( Asi týden jsem mu porad zkousela prso nabizet a nic. Jen kdyz jsem s nim chodila tak se nekdy nachvili prisal. Kdyz jsem pak videla jak breci a rve uz jen pri pohledu na to, ze se chystam ho kojit tak jsem to vzdala.

  • My prošli tisici bojkoty...vzdy se vratil na sve...

  • Kajaka23.5.2019 20:39

    S tím máme jen nejlepší zkušenosti, měli jsme dost problémy se zažíváním, až po Sunaru a příkrmech se konečně malé zažívání srovnalo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist