Blbý zlozvyk

Otázku položila: Maki89 11.6.2012 17:30

Ahoj womenzonky mám blbý zlozvyk a to ten,že si koušu nehty u rukou.Trošku mi dorostou a hned si je okoušu a kolikrát mně to i bolí :(.Máte nějaký trik jak se toho zbavit ?Moc děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To jsem taky dělala a dlouho :( Ale ted by nikdo neřek, že jsem si nehty někdy kousala, dorostly fakt nádherně, ale občas si ještě hryznu, když jsem hodně nervozní :D Já jsem to řešila tak, že jsem zaměstnávala pusu, žvýkačky, bonbony, tužky a nejúčinější pro mě bylo lakování nehtů, jelikož jsem si nechtěla lak zničit a ani mi moc nechutnal, tak jsem nehty vždy radši nechala. A když začaly vypadat aspon trochu k světu, tak jsem si je už vůbec nechtěla zničit... a také byla dobrá motivace v kamarádkách, co měly nádherné přírodní nehty a já se za své musela stydět :-(

  • yamd11.6.2012 17:48

    Taky mam ten problem, kousu si od malicka a az v puberte jsem byla schopna sama od sebe prestat. Bohuzel do dneska odolavam s prestavkama, holt prace, stres... :) Mama na me zkousela snad vsechno, bohuzel jsem si nehty ohlodala i po pouziti tech palivych laku. :) Od te doby, co se mi dari prestavat, jsem zjistila ale jedno, jedina pomoc je fakt chtit. Nejlepe mi pomaha si nehty hned, jak mi trosku dorostou, zacit pekne hyckat. Jakmile vypadaji aspon trosku hezky, uz je mi lito je kousat. Ted zrovna se uz nejaky cas drzim, mam je dlouhe, upravene a i kdyz jsem kvuli necemu nervni a hned bych se zakousla, tak to pri pohledu na ne vydrzim. :D

  • S tímto nemám žádné zkušenosti, ale zkus ten hořký lak proti kousání ;) Koupíš ho v lékárnách i v drogériích..

  • Mne pomohly Gelovy nehty... Měla sem je pul roku a celkem zabralo :-)

  • Na tento problém většinou pomůže začít o nehty pečovat a hlavně lakovat a nebo si dát gelové nehty.

  • mě pomohlo to, že když jsem si je pěkně nalakovala a dala si s tím práci, bylo mi pak líto je okousat :D Každý mi je chválil, jak jsou pěkné a jaký pěkný lak atd., a mě to nějak samo přešlo :)

  • Jsem na tom úúúplně stejně, taky si koušu nehty :-( A jak píšeš, někdy mě to i bolí ... zrovna teď 8-o
    Mě pomohl obyčejný lak, to jsem si je nekousala, ale jaksi mě nebaví si je pořád lakovat, ale budu muset zase začít, protože to vypadá fakt hnusně a dost se za to stydím!
    Holt každej máme nějakej zlozvyk >:-[

  • Já si kousala nehty jako malá holka. Ale jen před spaním a tak mi mamka pořídila větší pyžamo s dlouhým rukávem a konce rukávů zašila! :-D A pomohlo to! Ale ty si spíš pořiď gelové nebo lakuj, jak ti tu všichni radí. Já v té době nebyla ještě ani školou povinná.

  • Ahoj, kousala jsem si nehty do třeťáku na gymplu. Pak mi začalo docházet, jak hezké, nalakované nehty má moje kamarádka, a já místo toho rozmokvalé, zničené prsty téměř bez nehtů. I to torzo nehtů jsem si začala lakovat - světlým lakem a za nějaký čas jsem měla pěkné pevné nehty. Možná bych také zkusila gelové nehty. Hodně štěstí, at máš brzo ukázkové nehtíky :-)

  • existují laky proti okousování, ale ve většině problému nepomáhají bohužel, dobrý motivace je jak píší holky, když si s tím člověk dá práci a stará se o ruce tak je mu to pak líto a pokud ani to nepomáhá tak gelové nehty, spousta holek s tím díky nicm přestala, nebo teď úžasná novinka gellak, kdy se lakuje a nehet vydrží nalakovaný 14 dní ale není toklasická modeláž, to si myslím že by kousalkám taky mohlo pomoct, ale důležité je opravdu chtít a moooc se snažit sama ;-) najít si něco co budeš dělat nmísto kousání, třeba žvýkat žvýkačky ;-)
    :-)

  • Mně třeba pomohlo to, že jsem se v červnu dala dohromady s mým nynějším přítelem... A jelikož jsem se před ním styděla ukazovat ruce, když jsem měla nehty okousané, tak jsem s tím přestala. Prostě jsem si vždycky vzpomněla na to, jak si před ním připadám s nehezkými nehty. No a taky jsem si říkala, že si třeba najde jinou, která bude upravenější ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist