Bipolární porucha, špatné nálady

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437385 19.3.2021 9:50

Dobré ráno,

chtěla bych se vás zeptat, zda jste se někdo setkal s Bipolární poruchou, ať už ji máte nebo někdo v rodině. Mojí babičce se projevila již v sedmnácti letech, teta myslím žádné problémy nemá, mamka až kolem čtyřiceti začala mít nějaké menší nezávažné problémy, musela několikrát jít tuším na psychiatrii/ k psyhologovi, teď si nejsem jistá. Nějakou dobu, asi rok, brala léky, ale teď už je v pořádku. Spíš to bylo asi způsobeno hlavně rozvodem.

Mně je dvacet a v posledních týdnech si všímám mých velkých změn nálad. Ráno se vzbudím a jsem plná energie, zvládnu toho opravdu hodně, pak ale třeba další den se probudím s hroznou úzkostí, je mi až špatně a nic nezvládnu dělat, někdy se to během dne zlomí, někdy to ale trvá i pár dní. Samozřejmě jsem začala přemýšlet, zda to nemůže být spojeno s psychickou nemocí babičky, přece jen takové věci jsou dědičné. Spíš se ale uklidňuji tím, že je to současnou situací, kterou už mnoho lidí nezvládá. Já se chci zeptat, zda mám vyhledat odbornou pomoc a jak se svěřit své mamce. Ne že bychom měli špatný vztah, ale nechci ji tím zatěžovat. Samozřejmě už jsem dospělá, ale ještě spolu bydlíme a jsem v podstatě ještě takové dítě...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě bych to na tvém místě řekla mamce. Ta ti pomůže víc, než internetová stránka:-). Ale možná to bude z části i touto situací, samozřejmě je možná i zmiňovaná dědičná nemoc. Ale ničeho se neboj, jen to mamce řekni:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist