Bílý výtok - mykóza??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #223523 2.5.2016 17:19

Ahoj, holky, mám takový problém...
Se svým (prvním) přítelem spolu spíme cca 2 měsíce. Nikdy jsem problém neměla, až teď se mi objevil takový bílý (kouskovitý) výtok z pochvy. Trošičku to svědí, ale spíš svědí stydké pysky, v pochvě ne. Nevím, čím by to mohlo tak náhle být. Je to třeba nedostatečnou hygienou? Třeba když do mě partner zasune prsty? Ale předtím se to neobjevilo... Nebo by to mohlo být způsobeno nějakými léky (teď jsem byla nemocná, tak jsem brala léky na kašel, ale to asi nebude tím), a nebo výplachy Rosalginem?? Měla jsem totiž zvýšený výtok, tak mi gynekoložka doporučila výplachy, ten výtok byl ale pořád v normě a takový ten čirý - „normální“... Tenhle bílý jsem neměla, nevíte, čím by to mohlo být? Prosím poraďte, jak si zatím sama pomoci, na gyndu jdu až za týden. Díky moc. ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, vypadá to na mykózu. Způsobená může být klidně i tou nemocí, kdy je oslabená imunita. Určitě bych šla na gyndu co nejdříve, za týden je poměrně dlouho, vím jak může být takové svědění nesnesitelné, když u toho člověk musí normálně fungovat. Můžeš zkusit zajít do lékárny a popsat jim ten problém, měli by ti tam doporučit aspoň nějakou mastičku. Já na mykózy používám Clotrimazol. Taky určitě teď k jídlu vynechej sladkosti a ovoce, po tom se stav často zhoršuje. Až ti na gynekologii řeknou přesnou diagnózu, určitě ať se přeléčí i přítel (i když nemá viditelné či citelné příznaky), nebo se ti to bude stále vracet.

  • Ahoj, nejspíš je to mykóza.. Je na to mastička, nebo tabletky co se zavádějí do pochvy... Lepší je když si zajdeš k doktorovi :-) ale nic vážného to není, jen se ti změnilo pH a proto to svědí..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist