Běžný účet v bance

Otázku položila: Anonymní uživatelka #309303 4.12.2019 20:37

Koukala jsem na srovnávač běžných účtů v bance a nejlépe se mi jeví Equa bank. Máte s ní některé zkušenosti? Momentálně jsem u české spořitelny a poplatky mi přijdou vysoké. Jsem na MD, takže nechci ani banku která si klade podmínky 13tisic minima příchozích každý měsíc na účet. U jaké banky jste spokojené? Která myslíte, že je nejvýhodnější? Bydlím ve větším městě, takže bankomatů je tu dost všech bank a většinou platím kartou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja mam Equa a spokojena jsem.
    U nich je nebyhoda, ze nemaji vkladomaty, ale pokud nepotrebujete penize vkladat, tak se to da ozelet. 1x mesicne vam vrati poplatek za vklad na ucet, pokud ho poslete slozenkou u postovni sporitelny se specialnim variabilnim symbolem. Vkladomaty ale maji byt kazdou chvili.
    Jinak fakt neplatim, vybery jsou zdarma, IB taky v pohode. Nedavno jen zpoplatnili dotaz na zustatek v bankomatu, ale kdyz mate IB tak to nepotrebujete.
    Prevod z bezneho na sporici ucet (oba u Equa) a obracene behem minuty, i o vikendu.

  • buccaneerka24.12.2019 20:47

    Já jsem odešla z České spořitelny k Fio bance. Je bez poplatků. Akorát z cizích bankomatů můžu zdarma vybírat omezeněkrát, ale vždycky mi to stačilo.

  • Ja keď som žila v ČR, mala som airbank a bola som veľmi spokojná. Bankomat na každom rohu, na pobočku človek musel minimálne, všetko som si vedela nastaviť a spraviť cez ich appku. Základný účet bez poplatkov mi bohato stačil na to, čo som potrebovala. Neviem ale, aké má podmienky teraz.

  • Stačí zajit na pobočku spořitelny a nechat předělat účet na zdravé Finance a neplatí se poplatky. Já se domluvila po telefonu a poslali mi vše do Georga k podpisu smskou.

  • Rebeca4.12.2019 21:45

    Fio, několik let, spokojenost největší. Neplatím prakticky nic. Myslím, že je tam poplatek za výběr z jiných bankomatů, ale to neřeším, vybírám z bankomatů Fia.

  • Mám Equa a naprostá spokojenost, bez poplatků, výběry zdarma z kteréhokoliv bankomatu, jednoduché internetové i mobilní bankovnictví. Převody peněz mezi Equa během pár minut, limity na kartě si můžu měnit taky během minuty a nemusím čekat do dalšího dne nebo řešit to na bance.

  • Elis184.12.2019 21:04

    Mm monetu, poplatky neplatim zadny, pokud mi prijde na ucet aspon 7000. Na pobocku skoro nechodim, neni pptreba

  • Ja mam Equa a Mbank, u obou spokojena, ale Equa je dobra. Maji nejake pobocky, kdyz je problem, vse vyridi rychle. Vybery zdarma, vedeni zdarma i kdyz tam nic neposilate. Byla jsem u Ceske sporitelny a abytam bylo vse zdarma musite mit neco u nich - pojisteni, hypoteka atd dohromady musite splnit 3 podminky. Na to jsem se jim vyprdla.

  • Francy5.12.2019 6:56

    Svůj účet mám u České Spořitelny, ale jelikož mám do 26ti studentský účet, tak žádné poplatky neplatím. Druhý účet máme u Air Bank a spokojenost, tam nejsou vůbec žádné poplatky. Jsme skoro v roce 2020
    tak nechápu, jak můžou ještě banky chtít poplatky za vedení účtu. Hned jak mi nebude platit studentský, tak přecházím k Air Bank :-) Je tam i výhoda, že je možné předčasné splacení půjčky a to my budeme potřebovat.

  • Já jsem u m bank, účet aktivně využívám, příjmy nejsou rozhodující a neplatím vůbec nic, dokonce není problém ani v zahraničí, vybírat mohu z jakéhokoliv bankomatu. Akorát bohužel už mám nedostačující android pro jejich mobilní aplikaci, nový mobil pořizovat nechci, když ten můj 5 let starý ještě funguje a má super výdrž, takže jsem zjistila, že už mi nejde platit kartou přes net, leda musím přes synovu kartu, on mobilní aplikaci má. Vkladomat jsem.ještě nevyužila, ale rozšiřujou ta místa, takže už je i nedaleko. Běžný účet je tedy bez úročení, ale.jde k tomu zdarma založit několik spořících účtů, plus vyjde výhodně si spořit ještě "do prasátka" z každé provedené platby'.

  • Vzhledem k tomu že pracuji v české spořitelně, než zajdete na jinou banku zkuste zajít na pobočku a účet pořešit zda by nebyla nějak možná sleva na účtu, pokud již máte nový účet můžete zkusit zavolat i na infolinku s nespokojeností a oni rádi pomohou.

  • Nelousek5.12.2019 14:22

    Já mám ČSOB a nic nepltím, ale Equa má kamarádka a říkala, že super :-)

  • Ja mam airbank a taky nic neplatim
    Vybery zdarma, platba kartou

  • petulinkaa135.12.2019 21:47

    Máme s manzelem každý Českou spořitelnu, potom manzel na sebe Equa bank a já ČSOB (to máme tedy jen kvůli hypotéce, musel se tam zřídit účet,tak jsem ho dala na své jméno kvůli vyřizování jsem dostupnější) kazdopadne u všech třech vše zdarma (vedení, výběry, platby kartou) Equa je už určitě lepší než Česká spořitelna, zvykla jsem si na ni víc než na Českou spořitelnu, ta šla poslední dobou do háje a mě nejvíc nas... s tím jejich Georgem :O= zlatý servis24 který byl jednoduchý a přehlednější tudíž rychlejší na vyřízení co člověk potřeboval, ale ten účet ja i manžel máme od začátku co máme vůbec své první účty :-D a tak ho máme všude uvedeny,jako fakt všude, takže rušit účty nebudeme :-D pokud to nebude nutné. Airbank je taky určitě fajn, maji ji hodně v rodině bráchove, táta atd.ale tam je problém s těmi bankomaty a málo pobočkami.

  • piprdka6.12.2019 6:21

    Já mám mBank, měla jsem před tím ještě KB, ale ten jsem kvůli poplatkům za příkazy zrušila. U mBank jsem si nakonec vzala i hypotéku, nabídli mi nejvýhodnější podmínky z 5 oslovených bank. Aplikace přehledná, poplatky neplatím, ale určitá omezení to má - např. musím z bankomatu vybrat nad 1.500 Kč, u menší částky by mi účtovali poplatek. Mně osobně to nevadí. Na vkladomaty se těším, zatím jsem nezaregistrovala, i když tuto službu bych využila max 2x do roky.

  • donalabuznice29.6.2020 23:33

    Taky jsem si před nedávnem zakládala přes https://www.duofinance.cz/bonusy-za-zalozeni-uctu účet u mBank a byla jsem velmi mile překvapena, když jsem zjistila, že za založení se dokonce získává peněžní bonus. To jsem nikdy od banky nedostala, spíše jsem platila tuny poplatků, takže příjemná změna.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist