Betadine roztok během kojení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25533 19.12.2011 19:20

Ahojte holky, gynekoložka mi předepsala Betadine roztok na oplachy a přikládání na gázi na spodek, jsem třetí týden po porodu a udělal se mi zánět a rozjely některé stehy na hrázi. Prý u toho můžu kojit. Ale na krabičcce betadine je z
výhrazným napsáno, že by se to nemělo během kojení používat. A v letáku je pak psáno, že se má užívat během kojení jen na doporučení lékaře. Takže teď mám fakt strach, jestli s tím můžu kojit. Co myslíte? Nemáte některá zkušenost? Díky moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko19.12.2011 23:00

    Betadine je roztok jodu. Takže upozornění se týče kvůli příjmu jódu, protože na jeho nedostatek nebo naopak nadbytečný příjem může organizmus reagovat, proto se s jodem musí opatrně. Ale jestli Ti ho doporučila gyndr., rozhodně bych se ho nebála. Navíc ho budeš používat prakticky jenom k dezinfekci, takže povrchově a míra jeho vstřebání je v tomto případě zřejmě zanedbatelná, natož, aby to se to pak ještě dostalo ve významné míře do mléka. Já měla Betadin od dětské přímo pro dcerku po propíchnutí oušek kvůli náušnicím v jejích 3 měsících, a taky by se neměl používat pro děti snad do půl roku. Takže v klidu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist