Běh a mykoza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #231229 22.7.2020 11:28

Potřebuji radu od nějakých nadšených běžkyň :) Začala jsem běhat před pár měsíci cca 4* týdně, neskutečné mě to baví, ale mám problém, trpím při tom na mykozy, nejspíše ze zapaření. Používám prodyšné oblečení a i přesto doléčím mykozu chvili je klid a pak přijde opět po zapaření při běhu hned druhý den. Je nějaká finta, aby se člověk při běhu dole nezapařil? Napadá mně už jen běhat naostro v sukni jinak nevím :D Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a spodní prádlo používáš jaké?
    a taky na mykozu má vliv strava a celkově imunita. dobrý by bylo přidat probiotika do stravy.
    já teda jezdím jen na kole, ale zase sedím na zadku celou dobu jízdy, zpocené kalhotky poměrně dost a s mykozou problém nemám.

  • Zkus bavlnene spodni pradlo, bavlnene kalhoty (leginy). Po dobehu umyt intimnim mydlem nebo alespon pouzit vlhcene ubrousky k tomu urcene. Vyradit z jidelnicku sladke (to vcetne limonad, kofol apod). Pozor v lete i na ovoce, i tam je nadmira cukru, ktera muze vadit. Pak nepises jestli mas pritele, ale vzdy by se mel radne prelecit i on. Snad ti neco z toho aspon pomuze.

  • Tak na zkoušku nic nedáš, já tak celé léto chodím, jen si asi budeš muset namazat stehna, já někdy můžu běžet a nic a někdy si je sedřu, když nemám dostatečně dlouhé nohavičky, pravděpodobně to závisí na celkové vlhkosti nebo nevím a ta kůže mezi stehmy je hrozně jemná, takže se snadno podráždí. Jinak mikózy mě netrápí (ani z běhu, ani z kola a tak).

  • Každý den sněz 1 bílý jogurt. Opravdu to pomáhá.
    Já na mykózy trpěla opakovaně a toto mi fakt zabralo.
    Stačí menší balení...

  • veronika.131.7.2020 22:08

    Prodávají se i běžecké sukně, pokud máš odvahu, zkus vyběhnout v ní a naostro.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist