Bavlněné plenky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 14.10.2012 10:51

Maminky co používáte bavlněné pleny, dáváte pod plenkové kalhotky dvě pleny na sebe nebo stačí ta plínečka jedna a na to ty plenkové kalhotky? Malý dostal do třísel a na pytlíček nějaký ekzém, tak přecházím na bavlněné, ale moc o tom nevím. děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já davala u novorozeněte jen jednu plenu, potom později dvě. Vyzkoušej, jak ti to malý pročůrá. Pokud máte problémy s kyčlemi, tak určitě dvě.
    P.S: Bavlněné pleny ti nezaručí, že se exemu zbavíte. Často pleny měň a nechávej malého na vzduchu. Pokud to děláš kvůli exemu, měla by jsi pleny žehlit (změkčíš je tím).

  • To záleží, jak často chceš přebalovat, pokud dáš jednu plenku narovno (a druhou dáváš případně kvůli lepšímu zachycení stoličky do trojuhelníku-třeba sklad na draka-zadej do vyhledavač), na to klhotky (samozřejmě nejsou moc vhodné nějaké igelitové, ale nějaké prodyšné), tak ti plenka stačí max na hoďku, možná méně, záleží, jak malý čůrá (vesměs tak přebaluješ po každém čůrání-asi by to bylo teď i vhodnější ho přebalovat častěji).

    Pokud dáš třeba 2 pleny, přičemž jednu složíš i více-do takového "čtverečku" a vložíš do míst, kam směřuje čůrání, tak už nemusíš přebalovat tak často a dítě Ti vydrží třeba i 3 hodiny (zase záleží, jak moc má učůrané období, někdy stačí, nekdy musíš dát ještě jednu plenu na nudli, jednoduše sama si můžeš vyzkoušet, kolik plen vložíš, aby vydrželo tak a tak dlouho zrovna Tvé dítě-v případě, že nehlásí nespokojenost. Pokud jčůrá více, tak můžeš zjistit, že už jen bavlnu vkládat nestačí-protože už plen musíš používat hodně, aby to pojaly, tak můžeš vložit něco savějšího- třeba banbus, či froté).

  • My dáváme jen jednu,ale je fakt,že občas to proteče. Záleží na tom,jak často chceš přebalovat a taky jak často čůrá. Hlavně nezapomeň na kvalitní krém na opruzeninky. Nám se osvědčil sudocream nebo Nivea :)

  • Martasek8915.10.2012 10:12

    Já látkuju pořád a dávám stále jednu plenu. Přebaluji po hodině :) Když je hodně opruzená, dám papírovku, aby se jí to tolik neodíralo :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist