Batole 1,5roku - kolik UM/ den?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #259296 16.10.2019 15:30

Ahoj holky, jdu na válečnou poradu. Mám doma batole, bude nám rok a půl v prosinci. Chci se vás zeptat, kolik dáváte dítěti UM denně? Jde mi o to, že se nám budí v noci stále na mléko...někdy i 2x.
Pro lepší představu popíšu, jak u nás probíhá den, co se mléka týče :D :
- každý den má bílý kvalitní jogurt (120 - 180g - jak kdy, podle velikosti kelímku :))
- na večeři bývá někdy kaše s mlékem (většinou ze 150ml UM)
- každý den dostane těsně před spaním láhev UM Sunar (vypije 200ml)
- v noci se mi budívá - takže cca ve 1h ráno vypije třeba 180ml UM, pak se vzbudí třeba 4:30 a vypije 150ml UM)
- těsně po probuzení ráno dostává mléko a dá si cca 150-160ml UM

Pozn.: Jindy než v tu noc do ní UM nedostanu, že bych jí třeba na sváču dala flašku a odbourala tak případnou potřebu mléka, aby se mi kvůli tomu nebudila v ty noci. To prostě mléko absolutně odmítá.

Není to každý den jako podle hodinek, to je jasné, ale zhruba tak nějak fungujeme. Někdy se vzbudí jen 1x za noc a někdy dvakrát.
Když to spočítám, tak do sebe VĚTŠINOU dostane 680ml UM + jogurt + někdy ta kaše z mléka, takže to je 830ml UM/den.

Jde mi o to, že bych ráda vypustila to noční krmení mlékem a zkusila jí nabídnout třeba jen čaj, jestli to není jen její zvyk, že jí to uspí, nebo jak to říct :-D
Takže kdybych vypustila třeba to noční krmení, což je cca 300ml UM, tak jsme denně na nějakých 380ml UM.
Stačí? Nestačí? Vypouštět noční krmení nebo nevypouštět? Čekám na vaše rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk16.10.2019 16:17

    Úplně tomu nerozumím, hlavně tomu jídelníčku přes den, každopádně... V roce a půl už je potřeba mléka v noci o zvyku a ne o hladu. Takže pokud ji to chceš odnaučit, začala bych zkoušet jiné uspavaci rituály, když se v noci vzbudí, ať už půjde o flašku s čajem nebo třeba písničku či tuleni. To mliko ji snad do celkového skóre chybět nebude. Buď přidáš flašku přes den nebo jiný mléčný výrobek.

  • V roce a půl uz nemusis resit kolik UM vypije. Nektere deti v tomhle veku UM uz ani nechteji. Pokud UM v noci davat nechces, tak nedej a vytrvej. Caj bych misto nej nedavala (kvuli zubum snad cistou vodu), by se ti pak budila na caj. Moje slecna se v noci nekrmila UM od pul roku. V roce, kdyz ji zacly rust zuby ho znovu vyžadovala. Párkrát jsem ji ho dala, ale nebavilo me to chodit připravovat, tak jsem nedala a za pár nocí uz nechtela. Sice to byl tech pár nocí boj nez znovu usla, ale stálo za to vytrvat.
    Souhlasim s nazorem, ze v tomhle veku, je nocni UM jen o zvyku a ne o hladu.

  • buccaneerka216.10.2019 19:12

    Jak píšou holky, um už nepotřebuje, je to marketingový tah všechna ta pokračovací mléka.
    Mám dceru 06/2018, sice kojenou, ale v noci taky vstává většinou dvakrát - kolem jedné a potom kolem páté. Nějak nečekám, že by prospala celou noc.
    Ale v noci 300 ml? To mi přijde moc. Zaručeně se pak musí budit počůraná, ne? Dala bych cucnout vody. Jestli má zuby, není to ani zdravé pro zuby.

    Spíš než tolik mléka za den bych jí hlídala pitný režim. Dítě kolem roku by mělo vypít prý cca litr tekutin za den.

  • Ja mam devitimesicni mimi, od narozeni na UM a pres den ma 2* sunar lo 220, obcas 3*. Dvakrat tydne jogurt s ovocem, toho sni 300. Ale on obecne prikrmu sni kolem 300 g na porci
    Takze muj ma toho mleka jeste min.
    Za me tvoje "davkovani" uplne v pohode, mozna az moc

  • Já bych řekla, že těch mléčných výrobků má více než dost. Tolik ani nepotřebuje.
    Co jiného celý den ji?
    To buzení je že zvyku a dávat tolik mléka ještě 2x v noci je fakt dost.

  • petulinkaa1316.10.2019 20:42

    No to je dost UM kort v noci. První dcera od roka v noci UM už neměla. Druhá dcera (21 měsíců) ho v noci nechtěla od 6ti neděli cca. Od toho roka (vlastně dřív) do 2 let ho držíme jen ráno a večer. Starší dcera mela 2x 240ml,mladsi má 2x 210ml. Přes den už od roka jely spíše na klasik stravování. Jogurt bílý (max. s trochou domácí marmeládou) drzim dene.Kazdopadne to UM pije často, ale malé množství na ten věk, takže v noci nedávat v tomto věku, to už není na potřebu, spíš zvýšit dávku před spaní a dát tedy ráno pokuď ho chce a v noci pár dní oblbnout vodou (i když na učení pít (vodu, čaj v noci nejsem zastánce) ale pokud Vám to zabere, proč nezkusit, jen to může opět vyžadovat pořád a v noci ta potřeba prostě není . U mladsi od 2 let přejdeme na kaslik plnotucne mléko jako jsem to dělala u starsi dcery a dostane ho jen ráno v hrnku ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist