Bakalářská práce - rada

Otázku položila: Anonymní uživatelka #321086 26.4.2017 22:24

Ahoj holky, prosím o Váš názor.
v neděli je poslední možnost odevzdání bakalářské práce.
Pořádně jsem s tím zatím nezačala, ale nějak jsem si myslela, že to stihnu. Předevčírem jsem ale s vedoucí práce překopala celou osnovu, takže ted´prakticky nemám žádný text.
Nejdřív mi takovou hurá akci (napsaní během 5 dnů) vedoucí rozmlouvala, ale ted´ se s tou představou už nějak smířila.
Včera jsem jí ještě tvrdila, jak to určitě stihnu, ale asi spíš nestihnu,a ted´ je mi pořádně trapné jí napsat, že přece jen z toho ted´ nic nebude.
Jak byste to řešily vy? zkusily byste to prostě nějak napsat a odevzdat?
předem děkuji za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bakalářka se píše tak tři měsíce, ne tři dny. Určitě se to liší škola od školy a leckdo to může stihnout i za míň, ale nedokážu si představit, že by bylo možné za takhle krátkou dobu sesmolit něco, co by mělo šanci projít (o kvalitní práci nemluvě). Pusť se do toho hned a do podzimního termínu ti to vyjde akorát, pokud se na to zase nevyprdneš.

  • omluvit se jí, nebýt blbá a další rok začít dřív. Pokud něco napíšeš, bude to tak nekvalitní text, který neobhájíš (pokud je to slušná škola). Bakalářka má mít nějakou kvalitu, úroveň a nemá vypadat jako referát na střední škole, na který jsi měla pár dní.
    Toť názor člověka, který psal bakalářku loni

  • Záleží na škole a tématu, někde projdou i kvalitativně hrozné věci.
    Jen mi není jasné, kde chceš vzít výzkumnou část... pokud ji nemáš, tak sepiš z teoretické části tak moc, jak to jen jde, v neděli pošli vedoucí BP ke kontrole s omluvou, že k odevzdání to není, neb chybí výzkumná část.
    Pokud výzkumnou část máš a i po překopání osnovy ji můžeš použít, tak směle do toho! Ale neprokrastinuj tady a makej. Prostě se zapři a makej. Már dnů se teď nevyspíš. Ale dá se to. Ne na 1 nebo na 2, ale na to se v závěru nikdo neptá.
    Potřebuješ k tomu tak 1-2 lidi, co už nějakou bakalářku nebo diplomku psali, aby to postupně pročítali a kontrolovali, případně přepisovali citace.
    Neřeš, zda to bude nebo nebude vypadat blbě u vedoucí práce, když to teď vzdáš. Ona s tím stejně nejspíš nepočítá, takže ji můžeš jedině překvapit. Piš. V neděli uvidíš, zda to odevzdáš nebo jsi to nestihla. Ale i když to nestihneš, budeš mít na druhý termín už většinu bakalářky napsanou. Vedoucí napíšeš omluvu, že jsi prostě dělala vše, co šlo, ale nestihla jsi to. A klidně jí pošli k revizi to, co jsi napsala, a dohodni si s ní hned další termíny konzultací, aby se ti nestalo to, co teď, že to necháš na tu nejposlednější chvíli.
    Držím palce!
    Tak šup, šup, piš! A určitě lze použít i nějaké texty, které už jsi sepsala. Držím palce!

  • samsonoh27.4.2017 1:55

    Také se divím tvému dotazu a hlavně tomu, že chceš napsat BP za 4 dny... sama teď píšU DP a také jsem měla tendenci odevzdávat to v letním termínu, nicméně to prostě nejde tak rychle. Psala jsem všeho všudy měsíc a mám půlku práce hotovou (teoretickou část), tj. 55 stran... a napsat BP za tenhle termín... to si teda věříš. I kdybys nad tím seděla každý den, tak nenapíšeš víc jak 6 stran kvalitnějšího textu a pokud si vzpomínám, BP má mít min. 40 normostran. Plus k tomu potřebuješ kontrolu, formátování, konzultace, opravy, úvod a závěr a přílohy a spoustu dalšího. Takže bych prostě dodělala to, co můžeš a poslala to vedoucí takto, s tím, že jí napíšeš, že chceš zpracovat kvalitněji, a proto to odevzdáš později. Ale držím ti palce!

  • Jak chceš za tři dny napsat, překontrolovat, doladit formát a nechat svázat bakalářku? Já mám stavárnu a bakalářku jsem dělala snad celý semestr, co 14dnů konzultace, předělávky, dát výkresy do nějaké podoby, zformátovat nadpisy, aby vše sedělo. To by mě zajímalo, o jakou školu jde, že by šla bakalářka teoreticky napsat za pár dnů. Ted na to kašli, prodluž si studium a začni dřív.

  • Já bych ji za 3 dny určitě nedala. Takže bych v klidu vedoucí napsala, že by ta práce nebyla kvalitní ( což za tři dny určitě nebude) a že tedy raději odevzdání vzdáš. Na tom nic není. I ona bude podle mě víc ráda.

  • Kamkri27.4.2017 8:37

    Napsat bakalářku za 3 dny? To bych si ten výsledek pak ráda přečetla. Na tu práci má student skoro rok a podle toho by to mělo i vypadat. Jak tu někdo psal, napsat ji za 3 měsíce je reálné, ale za 3 dny rozhodně ne.
    Nehledě na "praktickou část".
    Za 3 dny můžeš napsat seminárku, ale určitě ne bakalářku, která bude mít hlavu a patu a požadovaný rozsah.
    Takže bych naběhla k vedoucí a posunula termín - do podzimu to s trochou disciplíny určitě stihneš. :-)

  • Já jsem asi studovala na ,,jiných školách,,? BP jsem psala 2 měsíce a DP mi jen výzkum trval takhle dlouho. Pak nějaký měsíc, dva psaní... Tohle by u nás žádný vedoucí nepovolil, za napsání BP za 5 dnů by nedostal potřebný zápočet nikdo. Kašli na to, hoď se do klidu. A začni psát. Stihneš další termín.

  • Jen citace mi trvaly tak týden. :-o

  • slunickoL27.4.2017 11:06

    Taky se divím, čem ta práce asi je... Já práci psala docela dlouho. Na konzultace jsem nechodila, řešila jsem jen po e-mailech. Ale práci jsem měla týden před odevzdáním hotovou, abych měla čas na tisk, vazbu a odevzdání. Takže se přimlouvám za podobný postup (při dalším pokusu o odevzdání), prostě si v hlavně termín nastavit o týden dřív, že to musí být. A podle mě by se nemělo stávat, že rok na něčem dělám a týden před odevzdáním zjistím, že je to špatně.

  • Taky si myslím, že je to nereálné. Bakalarku sem nepsala, jen DP ale i tak to byla práce na celý semestr a plus k tomu dělat praktickou část. Pokud jdeš na konzultaci až pár dní před odevzdáním, tak si učitel musí zákonitě myslet, že jsi se na to vykašlala a teď se to snažíš honit na poslední chvíli. Konzultace mají být průběžně aby k těmto věcem nedocházelo.

  • Něco podobného jako tento příspěvek jsem viděla i na přiznání vysokoškoláků. Nějak nechápu. Ano, asi se dá napsat text, který můžeš dát k obhajobě, ale rozhodně bych to nenazývala bakalářská práce. Jestli takovéto práce projdou a obhájí se (tak jak jsem to bohužel na stránce s přiznáním četla, někteří i na A!), tak české a slovenské školství ztratilo veškerou úroveň. :'-(

  • Ahoj, jak jsi dopadla? Já jsem teď měla napsat bakalářskou práci v rámci asi dvou týdnů a už to bylo peklo. Pořádně jsem se nevyspala, neměla jsem ani čas se najíst. Nenechávat na poslední chvíli! S formátováním mi ale naštěstí pomohla tato služba: https://www.profiformatovani.cz/formatujeme/bakalarska-prace

  • Také si myslím, že udělat bakalářku za takto krátkou dobu je nemožné. Nicméně nikdo neříká, že se o to nemůžeš pokusit. Třeba se ti to podaří. Kdybys náhodou potřebovala tip na firmu, kde ti jí dokáží rychle svázat a vytisknout, tak můžu doporučit třeba https://www.supervazby.cz/ :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist