Avon nebo oriflame?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42446 29.8.2011 13:41

Ahoj holky,chtela jsem se zeptat jestli nevite jestli je lepsi delat avon nebo oriflame..rada bych si prividelala...nebo i treba potom kdyz to delate tak mate neco levnejsiho atd..jen nevim jak to funguje..kde se da zaregistrovat atd..tak jestli o tom nekdo neco nevite?:-)

koukala jsem na avon.cz tam je ze muzu poslat zadost na avon lady..plati se za to neco..ze treba prijede ta poradkyne nebo nejake jine poplatky..treba i ten oriflame?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • delala sem 4 roky avon,s mamkou,pak ji to prestalo bavit tak to zrusila nyni uz sem 3 roky plnoleta tak sem ho zase zacla delat sama,na strankach avonu vyplnis to co tam potrebujou a oni se do dvou tri dnu ozvou,vse je zadarmo,za nic se neplati!!bud se muzes s poratkyni sejit nebo ti vsechno zasle postou,n tom se s ni domluvis!!jinak pokazde ke katalogu ti pak posilaji takovej letacek kde mas levnejsi a vyhodnejsi,sperky,kosmetiku atd...

  • Já vím, že kamarádka dělá oriflame, ale je s tím hodně práce, musíš mít stálé zákazníky abys něco vydělala, člověk si ze začátku nakoupí bůh ví co a pak stejně nejsou peníze a kupuje třeba jdnu věc a tak, to z toho člověk moc nemá, tak yjsem o tom přemýšlela, ale ona musela i chodit někde před OD a nabízet tam letáčky, nevím, já bych do toho určitě nešla, jinak si myslím, že by se líp prodával oriflame, protože je přecejenom levnější...

  • Verousek8929.8.2011 15:31

    Registrace je u obou zadarmo. U obou musíš mít dostatečné množství zákaznic a jejich ochotu, aby utrácely za kosmetiku, jinak si toho moc nevyděláš. U avonu je to tak, že katalog platí na 3 týdny a při objednávce v hodnotě 0 - 699kč nemáš žádnou slevu, naopak musíš zaplatit poplatek 99kč, a pak dále, čím víc toho zakoupíš, tím máš větší slevu (15%, 20%,...) a vyděláváš si tím, že zákazníci zaplatí plnou cenu z katalogu, ale ty avonu odvedeš pouze cenu se slevou. Jeden katalog máš u avonu zdarma, další si můžeš dokoupit (cena je podle množství) a dostaneš ho vždy s objednávkou, pak tam máš slevy na šperky, kosmetiku a různé nabídky, atd. Objednávky posílám přes internet, přijímají se do úterý 12.00 a v pátek přijede poslíček s balíčkem, nebo si ho můžeš (tam, kde je to zařízené) vyzvednout na poště. Platí se přes složenku, kterou můžeš platit i přes bankovní převod. Pokud si daný katalog nic neobjednáš, katalog ti pošlou poštou.

    U oriflame si sice katalog musíš koupit (za nějakých 20kč), ale vím, že po republice jsou oriflame centra a tam si normálně můžeš zajít, vše zřídit, dáš tam objednávku, po určité době vyzvedneš balíček. kamarádka dělala oriflame, ale víc bohužel o oriflame nevím.

  • Oriflame mi přijde jednodušší. Samozřejmě čím víc máš zákazníků, tím víc si vyděláš, protože nákupní cena výrobků je asi o 30 procent levnější než ceny katalogové. Čím větší máš objednávku, tím víc se tě týká slev, dárků...Ze začátku je dobrý mít jen vlastní zákazníky a teprve později, budou-li mít velké objednávky, tak je třeba zaregistrovat pod sebe, budou-li chtít. Osobně dělám Oriflame, Avon mi přišel složitější, ani mi od Avonu nevyhovovaly krémy. Pálila mě kůže. Center Oriflame je dost, kdekoli ti ochotně poradí a pomohou.

  • Dělám Oriflame, kamarádka dělala Avon a za žádnou cenu bych si to s ní vyměnila.
    U Oriflame je to tak, že když platíš objednávky přes účet, tak platíš pouze balné 35,-. Když máš větší objednávku tak ani nemusíš hrabat do svých peněz a ještě ti zbyde. Z každého výrobku máš cca 30%. Balíky chodí dvakrát do týdne a vyzvedáváš si je ve Oriflame centrech (jen u nás ve městě jsou dvě skoro na stejném místě).
    Za to že se staneš Kosmetickým poradcem se nic neplatí. Zaregistrovat se můžeš na netu taky zadarmo.
    V každém balíku ti přijde jeden katalog zadarmo a v Ofr. centru si můžeš dokoupit další ( já ho dokupuji za 8,- ale jinde ho mají třeba za 16,-). Za vyzvednutí balíku v centru ale platíš. Není to nijak velká suma, takový poplatek za vyzvednutí balíčku (může stát různě, nejvíc jsem zažila 20,-, teď platím 10,-).

    Doufám, že jsem ti aspoň trochu pomohla :) Jinak jestli chceš radu tak nedělej ani jedno. Vyděláš na tom jedině když budeš mít hodně velký objednávky. Pak máš taky levnější kosmetiku protože jí vlastně nekupuješ za Prodejní cenu. Ale to by bylo asi tak všechno :)

  • podle mě tyhle kosmetiky jsou na prd. Vykašlala bych se na obě. Za 1. je to dost pracné, a za 2. kosmetika jak od A. tak od O. stojí za starou belu. Pravda ceny jsou příznivé, parfémy voní hezky, a dekorka je levná, ale dělá to opravdu dobře i tělu? Já Avon taky sem tam použila, protože babička ho objednávala ve velkém, ale po sprcháči jsem se osypala, šampon mi z vlasů udělal chmýří, atd. Navíc si to nemůžeš vyzkoušet. Pro mě je jednička kosmetika Mary Kay, a ten systém je bomba. Pravda ceny jsou jinde, ale jedna lahvička vydrží půl roku. zatímco jiní vypatlají 2 lahvičky make-upu od Avonu za 360,- já zdělám jednu od Mary za 500,- navíc když ti cokoli nevyhovuje z této kosmetiky máš možnost to vrátit nebo vyměnit, a to ti ne každý nabídne. Navíc před zakoupením máš možnost vyzkoušet si to. Na to prostě Avon ani Oriflame nemá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist